Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy az egyetemisták...

Igaz, hogy az egyetemisták azzal szórakoznak, hogy felszálnak több százan a villamosra és addig ugrálnak rajta amíg az le nem ugrik a sínről?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 09:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Nem hiszem.Én még soha nem találkkoztam ilyennel.Kétlem,hogy csak azért verbuválnának több száz fős csapatot,hogy kisiklassák a villamost.Meg aztán fel sem férnek több százan egy villamosra.
2012. jún. 15. 10:13
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Tuti agyonverném az ilyet.
2012. jún. 15. 10:14
 3/12 anonim ***** válasza:
sose hallottam ilyenről.
2012. jún. 15. 10:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez így ebben a formában nem igaz.

Te a Sárga szöcskére gondolsz, ami a BME Kandós Ifjúsági Napok keretében tartanak meg minden évben.

Iylenkor a Kandó előtt felszállnak a villamosra és ütemesen ugrálnak rajta, amitől a villamos valóban bólogatni kezd. De a sínről nem ugrik le, ez egy Urban legend, szájról-szájra terjed, hogy valaki ismert valakit aki látta amikor a másik hallotta, hogy leugrott :D

Régen rendes forgalmi villamossal csinálták, most már a BKV-val egyeztetnek, kapnak külön villamost, amit BKV-s kocsi kísér, és utána átnézik a villamost károkat keresve, amit az egyetem megtérítene, dehát nem okoz kárt benne, lényegében a pályaállapotok nagyobb behatásokat okoznak benne.

2012. jún. 15. 10:28
 5/12 anonim ***** válasza:

Itt egy videó róla:

[link]

2012. jún. 15. 10:29
 6/12 anonim ***** válasza:
55%

[link]

Gondolom ez a legenda abból ered, hogy a videón is láthatóan jelentősenkileng a kasztnija a villamosnak. De ezt így csak az ICS-ken lehet megcsinálni, mert ilyen a lengéscsillapítása.

2012. jún. 15. 10:32
 7/12 anonim ***** válasza:
ez tök jó :DD
2012. jún. 15. 10:51
 8/12 A kérdező kommentje:

Én is úgy hallottam valahonnan csak nem voltam benne biztos, hogy tényleg létezik ilyen, de ezek szerint igen.:D

Köszi a videót és a válaszokat. Nagyon állat.

2012. jún. 15. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Kandós Ifjúsági Napok, mint KIN Kupa, annyi igaz.

DE NEM BME, HANEM BMF!!!!!!! (Már ÓE)

Nem Bölcsész Mérnök Egyetem :-P, hanem Budapesti Műszaki Főiskola, amit már Óbudai Egyetemnek (ÓE-nek) hívnak!!!!

Igaz, régen még 1x-2x csinálták a BME-sek is a Schönhertz Qpán, de alapvetően Kandós találmány és minden évben van ilyen, a KIN Kupa eredményhirdetése után.

És nem a Kandó előtt szállunk fel, hanem a régi Kandó koli előtt, a Bécsi úton és 1 megállót megyünk (közben elhaladunk a Bécsi útnál lévő Kandó előtt is), és leszállunk az Ani sörözőnél.

Tehát a Selmeci utcától a Nagyszombat utcáig.

(Már 5 KIN Kupán és 2 Schönhertz-en voltam, tehát tudom miről beszélek)

És tudomásom szerint nem jön külön villamos e célra, legalábbis mindegyiken ugyan úgy szoktak lenni más utasok is, stb...

És még egyszer: NEM BME, HANEM BMF (ÓE) !

2012. jún. 15. 20:42
 10/12 anonim ***** válasza:
De tény, hogy a BKV tud róla. Ahogy az összes villamosvezető is, akik azon a vonalon mennek :-D
2012. jún. 15. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!