Igaz, hogy az egyetemisták azzal szórakoznak, hogy felszálnak több százan a villamosra és addig ugrálnak rajta amíg az le nem ugrik a sínről?
Ez így ebben a formában nem igaz.
Te a Sárga szöcskére gondolsz, ami a BME Kandós Ifjúsági Napok keretében tartanak meg minden évben.
Iylenkor a Kandó előtt felszállnak a villamosra és ütemesen ugrálnak rajta, amitől a villamos valóban bólogatni kezd. De a sínről nem ugrik le, ez egy Urban legend, szájról-szájra terjed, hogy valaki ismert valakit aki látta amikor a másik hallotta, hogy leugrott :D
Régen rendes forgalmi villamossal csinálták, most már a BKV-val egyeztetnek, kapnak külön villamost, amit BKV-s kocsi kísér, és utána átnézik a villamost károkat keresve, amit az egyetem megtérítene, dehát nem okoz kárt benne, lényegében a pályaállapotok nagyobb behatásokat okoznak benne.
Gondolom ez a legenda abból ered, hogy a videón is láthatóan jelentősenkileng a kasztnija a villamosnak. De ezt így csak az ICS-ken lehet megcsinálni, mert ilyen a lengéscsillapítása.
Én is úgy hallottam valahonnan csak nem voltam benne biztos, hogy tényleg létezik ilyen, de ezek szerint igen.:D
Köszi a videót és a válaszokat. Nagyon állat.
Kandós Ifjúsági Napok, mint KIN Kupa, annyi igaz.
DE NEM BME, HANEM BMF!!!!!!! (Már ÓE)
Nem Bölcsész Mérnök Egyetem :-P, hanem Budapesti Műszaki Főiskola, amit már Óbudai Egyetemnek (ÓE-nek) hívnak!!!!
Igaz, régen még 1x-2x csinálták a BME-sek is a Schönhertz Qpán, de alapvetően Kandós találmány és minden évben van ilyen, a KIN Kupa eredményhirdetése után.
És nem a Kandó előtt szállunk fel, hanem a régi Kandó koli előtt, a Bécsi úton és 1 megállót megyünk (közben elhaladunk a Bécsi útnál lévő Kandó előtt is), és leszállunk az Ani sörözőnél.
Tehát a Selmeci utcától a Nagyszombat utcáig.
(Már 5 KIN Kupán és 2 Schönhertz-en voltam, tehát tudom miről beszélek)
És tudomásom szerint nem jön külön villamos e célra, legalábbis mindegyiken ugyan úgy szoktak lenni más utasok is, stb...
És még egyszer: NEM BME, HANEM BMF (ÓE) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!