Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen GPS-t ajánlanátok?

Milyen GPS-t ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Ami fontos:

Maximum 40.000 Ft

Átlátható grafika

Legalább Magyarország térkép

Térképfrissítés

Hangnavigáció

Segítségeteket előre is köszönöm!

2012. máj. 16. 19:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Garminból valami egyszerűbbet. A Naviguide Hungary térképe ingyenesen frissíthető. De ez csak egy apró érv mellette a sokból.
2012. máj. 16. 19:45
 2/19 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nézelődj, már 22-ért van olyan, ami kielégti az igényidet. Mindez komoly minőségben.

2012. máj. 16. 19:52
 3/19 anonim ***** válasza:

Ne magát a GPS-t nézd hanem a szoftverét.

Én majdnem 3 éve vettem a GPS-em 22.000ft volt (valami Alcor, de elég noname cucc) memóriakártyával együtt, és a tévhitekkel ellentétben még soha nem vezetett bele a dzsindzsába. iGo 8 van rajta, és egy 351 km-es út alatt szó szerint háztól ház elé vitt.

2012. máj. 16. 22:02
 4/19 anonim ***** válasza:

Azért nem hátrány, ha nem kell félórát várni, hogy jelet fogjon, ráeső napfényben is olvasható a kijelzője, jól hallható a hangja, könnyen, egyszerűen kezelhető, stabilan áll a tartójában, esetleg lehet hozzá tartozékokt kapni, stb.

Persze a térkép legalább annyira fontos, egy elavult, pontatlan térkép legalább annyira bosszantó, mint egy váratlanul lefagyó, vagy egy gyengén látható készülék.

Az IGo térképanyaga egébként ugyanaz, mint a Naviguide-é.

2012. máj. 16. 22:17
 5/19 anonim ***** válasza:
Dobd rá ezt a 40et telóra és egy frankó telefonban van fasza GPS.
2012. máj. 16. 22:22
 6/19 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már. Telefonból ugyanúgy nem lesz frankó GPS, ahogy frankó fényképezőgép vagy frankó számítógép sem. Szükségből megteszi, de semmi több.
2012. máj. 16. 22:24
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Közben láttam egy Garmin Nüvi 50-est Mo. térképpel. Van esetleg tapasztalatotok, hogy milyen, mennyire megbízható?
2012. máj. 16. 23:05
 8/19 anonim ***** válasza:
Figy, én azt ajánlom hogy menj be egy SZÁMTECH boltba, mond el mik az igényeid, mutatni fognak jó párat. Ha náluk veszed meg akkor a boltok 90%-ban egy pár ezer forintért a pult alatt rárakják a legfrissebb térképet. (persze nem hivatalos, de sokkal, de sokkal olcsóbb mint az eredeti) és így mindenki jól jár. Később is viheted oda a GPS-t térkép frissítésre. De lehetőleg ne egy nagy híres, és neves számtech boltba menjél.
2012. máj. 16. 23:29
 9/19 anonim ***** válasza:

"Ne viccelj már. Telefonból ugyanúgy nem lesz frankó GPS, ahogy frankó fényképezőgép vagy frankó számítógép sem. Szükségből megteszi, de semmi több."

Miért is nem?

Nekem az s2-mön fut egy sygic 3D. Mitől több egy GPS? Tökéletesen elnavigál bárhol.

2012. máj. 17. 00:17
 10/19 anonim ***** válasza:

Egy régebbi Nüvim van évek óta, előtte szintén Garminom volt. Az első után kimondottan azt kerestem. A Garmin tudtommal a legnagyobb név a navigációban, mindenféle célra készít készülékeket, autóra, motorra, sportra, túrára, hajóra, levegőbe.

Azt a területet, ahová a Garminnak nincs saját, használható térképe, még nem fedezték fel.

A térképei ha külön kell megvenni viszonylag drágák, de a készülékkel együtt jó áron hozzá lehet jutni EU vagy Magyarország térképhez. A magyar térkép ahogy korábban írtam évek óta ingyen, legálisan frissíthető, általában 2 frissítés jön ki évente. Az EU térképet még többször frissítik, de ez nem ingyenes.

A Garminok gafikája pl. az IGo-hoz képest primitíven egyszerűnek tűnik, van, aki azt hátrányként éli meg, mert kevésbé mutatós, de szerintem épp ettől egy pillanat alatt átlátható, ami autóban inkáb előny. A kezelése, menűrendszere szintén egyszerű és átlátható.

A kijelzője legendásan jó, nem tud a napfény úgy ráesni, hogy ne lenne látható, ami nem mondható el minden készülékről.

2012. máj. 17. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!