Ha egy elektromos autó tönkremegy akkor az akkumulátor újrafelhasználási folyamata nem környezetkárosítóbb mint egy benzines autó egész élettartama során?
Egyedül üdvözítő megoldás nincs (és talán nem is lenne jó, ha lenne, régen ugyanis sokfelé az autót gondolták annak), több úton kell elindulni. Kezdjük az alternatív közlekedési módok fejlesztésével, amiben igen, benne van a bicikli is. Persze hogy nem megoldás mindenkinek, de jelentős forgalomcsillapítást lehet elérni a nagyvárosokban a biciklizés támogatásával, a közegészségügyi előnyeit nem is említve - mindezt minimális ökológiai lábnyom mellett.
A közösségi közlekedés versenyképességét is meg kell őrizni hosszú távon, ez Budapesten a párizsi RER-hez hasonló komplex, nagysebességű vasúti hálózat kiépítésével tartanám megvalósíthatónak, amely a városban a föld alatt, az agglomerációban a föld felett közlekedne. Erre vannak törekvések, sajnos a politika és a jelenlegi szakembergárda szűklátókörűsége nagyban beleszól (pl. a négyes metró lehetett volna az első ilyen, de a többi kibővítését is sürgősen meg kellett volna kezdeni). A buszokat le kellene váltani trolikkal, esetleg akkus trolikkal, amelyek a külvárosban/végállomásokon töltődnének, a belvárosban akkuról mennének, így elkerülhető lenne a "felsővezetékdzsungel"-effekt.
Az elektromos autó hosszú távon szerintem leváltja majd a belsőégésűt, egyszerűen nincs más energiahordozó, ami ennyire kényelmesen szállítható és manipulálható lenne - a tárolásával kapcsolatos aggályok szerintem gyerekbetegségek, amelyeket szép lassan kiküszöböl majd az ipar. Már csak az energiaforrást kell megoldani, a válság és Fukusima előtt egy csomó ország nagyszabású atomerőmű-építési terveket szövögetett, szerintem csak idő és olajárak kérdése, hogy visszatérjen ez a kedv.
#14-nek, #8-as vagyok.
Gondolom kapósak is a püspökszilágyi ingatlanok!
A kolontári tározó nem volt zárt, de biztonságosnak minősítették. Kb. ennyire bíznék a zárt megoldásban is, bármikor történhet valami előre nem várt dolog.
#16-nak (#15 vagyok).
Nem azt mondtam, hanem csak azt, hogy ne valahova máshova akarjátok a hulladéklerakót, hanem oda ahol keletkezik a veszélyes anyag. Üldögéljen mindenki a saját szemétdombján!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!