Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha egy elektromos autó tönkrem...

Ha egy elektromos autó tönkremegy akkor az akkumulátor újrafelhasználási folyamata nem környezetkárosítóbb mint egy benzines autó egész élettartama során?

Figyelt kérdés
2012. máj. 11. 12:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Iszonyat környezetszennyező az is, ezt csak az "okosok" találták ki, hogy jajj de szuper az elektromos autó. Na meg az áram ugyanúgy kőolajnak született, mint a benzin, szóval teljesen tök mindegy.
2012. máj. 11. 12:33
 2/18 A kérdező kommentje:
és mi a véleményed a gázautóról környezetvédelmi szempontból?
2012. máj. 11. 12:39
 3/18 anonim ***** válasza:
Jó lenne először is tudni, mégis hogy zajlik egy ilyen akkumulátor újrafelhasználása, és csak azután nyilatkozni arról, hogy mennyire környezetkárosító. Szerintem sokan csak azért szidják az elektromos autót, mert nem berreg meg nincsen benzin/gázolaj és kipufogógáz-szaga. Én meg, városi lakosként és kerékpárral közlekedőként, pont ezért szeretem :) A hőerőmű is termel CO2-t, persze. De kevesebb zaj, kevesebb melléktermék (optimálisabb égés, hatékonyabb szűrőberendezések), és kiváltható atommal, megújulóval.
2012. máj. 11. 13:01
 4/18 anonim ***** válasza:
A gázautókat nem ismerem ilyen szempontból, annak inkább az a hátránya, hogy sok esetben kinyirja motort, pedig épp a spórolás miatt kerül az autókba.
2012. máj. 11. 13:16
 5/18 anonim ***** válasza:
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az akkumulátor előállítása (az ahhoz használt különleges fémek kinyerése)is durván környezetszennyező.
2012. máj. 11. 13:28
 6/18 anonim ***** válasza:
A gáz nem nyírja ki a motort, ez óriási tévhit.De sokkal kevésbé szennyezi a levegőt egy gázüzemű kocsi mint egy benzines.Ostoba módon nincs rá támogatás idehaza,pedig jó lenne. Villanyautó jelenlegi formájában nem alkalmas kiváltani a hagyományos autókat,akku újrahasznosítás viszont megoldható ,összességében kevésbé szennyez mint egy benzines kocsi egész élettartam alatt.
2012. máj. 11. 13:48
 7/18 anonim ***** válasza:
Azért ne temessük a villanyautókat. Ugyanis baromira nem mindegy, hogy ha szennyez is, akkor HOL szennyez: a város közepén mindenki orra alatt, vagy egy mindentől távol eső, zárt lerakóban.
2012. máj. 11. 14:45
 8/18 anonim ***** válasza:

#7-nek.

Ezt el tudnád magyarázni azoknak az embernek is, aki a legközelebb lakik az "egy mindentől távol eső, zárt lerakó"-hoz? Miért ők szopjanak a nagyvárosok helyett? Budapest szemetét most is vidéki lerakókba hurcolják (nem mindet égetik el). Ami tőled távol van, az máshoz közel! Vagy te szívesen laknál egy zárt lerakó szomszédságában, ami a mások hulladékával van tele? Mondjuk egy frankó biztonságos "Kolontár 2" lerakó mellett?

Az rendben van, hogy ne füstöljetek egymás orra alá, de mindenki tartsa helyben a saját hulladékát!

2012. máj. 11. 14:59
 9/18 anonim ***** válasza:
Amíg nem kezdik el komolyan a megújuló energiák kihasználását addig az egész csak szarlapátolás a szőnyeg alá.
2012. máj. 11. 15:10
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

A használt aksikat nagyon jól újra tudják hasznosítani(műanyagot, fémet, lehet még a savat is)

Egy hőerőmű hatásfoka sokkal jobb mint egy benzin/dízel motoré(dízelé jobb mint a benziné)

Itt jön az hogy fel-le transzformáljuk az áramot, feltöltjük vele az aksit... Nem számolgattam, de a hatásfok szerintem itt kiegyenlítődik.

Persze ha nem megújuló energiaforrást vagy atomot használnak az áram előállítására.

Aztán a környezetszennyezés.

Egy belsőégésű autónál eléggé silány a kipufogógáz szűrőrendszere, de nem is nagyon lehet jobb mivel ott sokat számít a hely és a súly.

Egy hőerőműnél pedig ott vannak a rohadt nagy filterek, és még egy 50-60 éves erőmű kéményén is szinte csak gőz jön ki. És ez a nem mind1. Persze ha 100%-ban atom és megújuló energiát használnánk akkor meg még jobb lenne a dolog.

2012. máj. 11. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!