Mi lehet az a villamossín mellett?
Figyelt kérdés
Egy doboz, amire rá van írva, hogy Valamilyen Termit vállalat - vagy hasonló. Idáig meglenne, termittel hegesztik a sínt, valószínűleg - egyszer már láttam is munkásokat dolgozni mellette.
De van egy rúd végén egy napkollektor-szerű valami is. Az mi célt szolgál egy villamossín javítására szolgáló "doboz" mellett?
2012. ápr. 29. 16:31
1/7 anonim válasza:
talán ha képet tudnál róla mutatni
2/7 A kérdező kommentje:
Hú eddig volt róla képem direkt, hogy rákérdezzek mi az, de szerintem kitöröltem. Na ha mégis meglesz, felrakom.
2012. máj. 7. 16:02
4/7 10 deka farhát válasza:
MÁV-Thermit Kft.
Sínkenő berendezés. Kis sugarú ívekben használják, hogy kevésbé kopjon a sín, amikor áthalad rajta a jármű (jelen esetben villamos) kereke.
5/7 A kérdező kommentje:
És a tetején tényleg napkollektor/elem van? Ha igen, mi célt szolgál?
2012. máj. 18. 12:36
6/7 anonim válasza:
Az nem sínkenő, hanem nyomkarimakenőnek nevezik.
Tényleg napkollektor, és a dobozban rejlő berendezést üzemelteti.
Feladata a kissugarú ívekben a nyomkarima-sín kapcsolaton a súrlódás csökkentése ezáltal a sín oldalkopásának és a nyomkarima profilkopásának lassítása.
7/7 10 deka farhát válasza:
Hupsz, tényleg kicsit pongyolán fogalmaztam. De minálunk sínkenőnek nevezi mindenki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!