Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Igaz-e, amit a neten lehet...

Igaz-e, amit a neten lehet olvasni, hogy a gyorshajtás utáni büntetés minden sebességkorlátozásnál + 15 km/h- nál kezdődik? Van egy ilyen bírság kalkulátor, ott láttam. Hol húzzák meg a határt a rendőrök?

Figyelt kérdés
Pl. 40 km/h óránál 55 km/h-tól büntetnek? 50-nél 65-től?

2012. ápr. 10. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:

ez csak elméletben működik...

állítólag csak az általad említett túllépések esetén küldik a csekket, de helyszínen bármekkora túllépés esetén büntethetnek!

de ekkor jellemzően elnéznek 3 km/h-t

viszont sok példát láttam amikor az 5-6 km/h-s átlépésért is küldték a csekket, jobb időben elindulni, vagy beszerezni egy blokkolót

2012. ápr. 10. 17:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, de hol lehet megbízható blokkolót kapni vajon? És azért nem büntetnek, ha észreveszik?
2012. ápr. 10. 17:35
 3/10 anonim ***** válasza:

A blokkoló használata legális.

De csak addig használhatod amíg le nem lassítasz a megengedett sebességre.

2012. ápr. 10. 17:40
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

itt jókat lehet kapni

nem büntetnek érte, és még csak nem is kötekednek ha okosan használod

én úgy szoktam, hogy rám mérnek, akkor rögtön lelassítok és kikapcsolom, így nem akadályozom a sebességmérésben, viszont nem is kapok büntetést...

van aki nem kapcsolja ki és továbbhajt, és ha jól tudom azzal szabálysértést követ el, szóval jobb lassítani és kikapcsolni

5/10 anonim ***** válasza:

Jogszabályilag valóban +15 a tűrés és ezt az esetek többségében alkalmazzák is, helyszíni bírságnál szoktak kevesebb tűréssel mérni ami általában 5 km/h eltérést engedélyeznek.

Ezekre azért van szükség mert a jármű beépített sebességmérője közel sem tökéletesen mér és te jóhiszeműen lehet hogy a megengedett sebességgel mész pedig valójában már túllépted a határt.A jogszabályi előírást(+15km/h)pedig a gyártók előírásai szerint kalkulálták ki hiszen minden autógyártó egységesen állást foglalt amellett hogy +- 5-10 km/h eltérés lehet a valós sebességtől.

6/10 A kérdező kommentje:
Tegnap és ma 3 helyen szaladtam bele, úgy hogy kb. csak + 11 km/h órával mentem többel, minden esetben, de nem állítottak meg, tehát nincs helyszíni bírság, csak csekk lesz gondolom. Van valaki, akit mostanában büntettek meg, kb. ilyen mértékű túllépéssel?
2012. ápr. 10. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:
inkább figyelj arra, hogy max 10%kal lépd át a sebességet. így még nem olyan feltűnő, és a radar sem harap rá.
2012. ápr. 10. 20:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi, persze most már sokkal jobban fogok vigyázni.
2012. ápr. 11. 06:48
 9/10 anonim válasza:
Engem nemrég büntettek meg. 90km/h helyett 102-vel mentem. Céges autót vezettem ezért ki kellett töltenem egy nyilatkozatot. 10 000Ft-ot kaptam bírságként, mivel diák vagyok még és munkanélküli. Másoknál nem tudom mennyit szabnak ki.
2012. ápr. 24. 19:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Most fedeztem fel ezt a régi kérdésemet, és nem tudom valaki olvassa- e még, de végül is nem büntettek meg, ezek szerint még a határon belül voltam, szerencsére.
2013. márc. 2. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!