Igaz-e, amit a neten lehet olvasni, hogy a gyorshajtás utáni büntetés minden sebességkorlátozásnál + 15 km/h- nál kezdődik? Van egy ilyen bírság kalkulátor, ott láttam. Hol húzzák meg a határt a rendőrök?
ez csak elméletben működik...
állítólag csak az általad említett túllépések esetén küldik a csekket, de helyszínen bármekkora túllépés esetén büntethetnek!
de ekkor jellemzően elnéznek 3 km/h-t
viszont sok példát láttam amikor az 5-6 km/h-s átlépésért is küldték a csekket, jobb időben elindulni, vagy beszerezni egy blokkolót
A blokkoló használata legális.
De csak addig használhatod amíg le nem lassítasz a megengedett sebességre.
itt jókat lehet kapni
nem büntetnek érte, és még csak nem is kötekednek ha okosan használod
én úgy szoktam, hogy rám mérnek, akkor rögtön lelassítok és kikapcsolom, így nem akadályozom a sebességmérésben, viszont nem is kapok büntetést...
van aki nem kapcsolja ki és továbbhajt, és ha jól tudom azzal szabálysértést követ el, szóval jobb lassítani és kikapcsolni
Jogszabályilag valóban +15 a tűrés és ezt az esetek többségében alkalmazzák is, helyszíni bírságnál szoktak kevesebb tűréssel mérni ami általában 5 km/h eltérést engedélyeznek.
Ezekre azért van szükség mert a jármű beépített sebességmérője közel sem tökéletesen mér és te jóhiszeműen lehet hogy a megengedett sebességgel mész pedig valójában már túllépted a határt.A jogszabályi előírást(+15km/h)pedig a gyártók előírásai szerint kalkulálták ki hiszen minden autógyártó egységesen állást foglalt amellett hogy +- 5-10 km/h eltérés lehet a valós sebességtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!