Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért fizetem a súlyadót?

Miért fizetem a súlyadót?

Figyelt kérdés

"sziasztok,

Nekem nem haonlít ugyan a problémám, de mélységesen fel vagyok háborodva, hogy azért fizetek, hogy tele legyen minden út kátyuval, sebességkorlátozással.

Eddig nem foglalkoztatott a dolog, mert nem jártam mostanában külföldön, de nemrég voltam Cseh és Németországban és Ausztriában. Komolyan mondom kátyut egy darabot sem láttam, Ausztriában a legutolsó mellékút is olyan volt, hogy akár 300-zal is lehetne rajta menni.

Itthon meg...

Szóval Magyarország súlyosan átver, mert olyan dologért fizetek, amit nem teljesít.

Ezáltal nem akarok súlyadót fizetni, mivel nem kapom meg érte a beígért szolgáltatást... de nagyon nem...

Ha valaki menet már Békés - Vésztő - Körösnagyharsány vonalon, vagy Medgyesegyháza felé, örül ha 80-nal döcögve túléli, az hogy közben milyen kár keletkezik az autójában az megint durva

Szégyen amit csinálnak az emberrel itthon.

Szóval ha a fent nevezett okok miatt nem akarok fizetni és ezt persze bizonyítani is tudom, kihhez kell forduljak, vagy hajtsam békjóba a fejem?

üdv"

Nos mint látjátok ez csak egy idézet, egy másik oldalról, viszont ott ez a kérdés nem kapott kielégítő választ, talán itt ad valaki használható infót! Mellesleg ez nem csak arra a vonalra érvényes, hanem Szentmártonkátán és a környező községekben városokban is ugyanez a helyzet!

Így a kérdés: Miért fizetem ki a súlyadót ha elcsalják a pénzem?

2012. márc. 11. 08:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ez jó volt Napkirály :D és sajnos igaz...
2012. márc. 11. 18:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Akkor talán definiálnám nektek az adó fogalmát és ebből minden ki fog derülni:

"Az adó ellenszolgáltatás nélküli befizetési kötelezettség."

Tehát azért fizeted, mert törvény írja elő, de a törvény azt nem írja elő, hogy nekik mire kell fordítani.

2012. márc. 19. 15:12
 13/13 Napkiraly ***** válasza:
Igen, ás a teljesítményadó önkormányzati bevétel :) Azok meg köztudottan jól gazdálkodnak a pénzzel.
2012. márc. 20. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!