Miért fizetem a súlyadót?
"sziasztok,
Nekem nem haonlít ugyan a problémám, de mélységesen fel vagyok háborodva, hogy azért fizetek, hogy tele legyen minden út kátyuval, sebességkorlátozással.
Eddig nem foglalkoztatott a dolog, mert nem jártam mostanában külföldön, de nemrég voltam Cseh és Németországban és Ausztriában. Komolyan mondom kátyut egy darabot sem láttam, Ausztriában a legutolsó mellékút is olyan volt, hogy akár 300-zal is lehetne rajta menni.
Itthon meg...
Szóval Magyarország súlyosan átver, mert olyan dologért fizetek, amit nem teljesít.
Ezáltal nem akarok súlyadót fizetni, mivel nem kapom meg érte a beígért szolgáltatást... de nagyon nem...
Ha valaki menet már Békés - Vésztő - Körösnagyharsány vonalon, vagy Medgyesegyháza felé, örül ha 80-nal döcögve túléli, az hogy közben milyen kár keletkezik az autójában az megint durva
Szégyen amit csinálnak az emberrel itthon.
Szóval ha a fent nevezett okok miatt nem akarok fizetni és ezt persze bizonyítani is tudom, kihhez kell forduljak, vagy hajtsam békjóba a fejem?
üdv"
Nos mint látjátok ez csak egy idézet, egy másik oldalról, viszont ott ez a kérdés nem kapott kielégítő választ, talán itt ad valaki használható infót! Mellesleg ez nem csak arra a vonalra érvényes, hanem Szentmártonkátán és a környező községekben városokban is ugyanez a helyzet!
Így a kérdés: Miért fizetem ki a súlyadót ha elcsalják a pénzem?
" Így a kérdés: Miért fizetem ki a súlyadót ....."
mert kötelező b.+
ugyanis ha nem lenne kötelező,akkor senki sem fizetné,hisz mi se akarjuk kifizetni,de muszáj
A súlyadóért utat kapsz.
Nem 30-al használható nyílegyenes leszállópályát.
Sehol nincs deklarálva, hogy a befizetett adóért neked JÁR az utóbbi.
Persze jogos elvárás a 21. században hogy lehetőség szerint ne legyen kátyú, de anyagilag és gondolkodásilag sem állunk osztrák szinten...
Az ilyenek miatt, mint az 1.válaszoló, a kormány röhögve él mint marci hevesen!
Az emberek egyszerűen lehajtott fejjel beletörődnek mindenbe, még akkor is, ha közben ők maguk már éhenhalnak!
Ha oxigénadót vezetnének be, azt is elnéznék és beballagnának a hivatalba kifizetni!
Ha senki nem lázad a jogtalan "pénzszedések" ellen, persze, hogy az állam tovább, tovább és tovább szítja a tüzet!
Habár egyetértek veled, de szerintem a felháborodáson túl első lépésként meg kellene keresni azt a törvényt/jogszabályt/bármit, ahol az állam vállalja hogy az adóért (teljesítményadó, mivel már nem súly alapján megy) cserébe vállalja az utak fenntartását. Ha ez megvan, akkor már csak ki kell bogarászni, hogy milyen minimumkövetelmények vonatkoznak a közutakra.
Ha ezekkel megvagy, és a leírtak nem teljesülnek, akkor tudsz megalapozottan elzárkózni a befizetéstől.
"Miért fizetem a súlyadót?"
Nem fizetsz súlyadót!
Évek óta teljesítményadó van!
:D
Ez az adónem az önkormányzat egyik bevétele, amiből legjobb esetben is csak a településen belüli utak javítására költhetnek, ha marad és akarnak is!
A települések közötti utakat az Állami Közútkezelők gondozzák ha kapnak rá pénzt. (Persze az utóbbi 10-15 évben nem nagyon kapnak.)
Az utak építése/felújítása pedig teljesen (p)ártunk és (k)ormányunk kezében van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!