Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet "tanulni" a...

Hogyan lehet "tanulni" a forgalmi vizsgára?

Figyelt kérdés

Néha eltévesztek olyan dolgokat, hogy sebességkorlátozás tábla, jobbkezes utca, gyalogosok akik át akarnak menni a zebrán stb. Szóval nem mindig tudok mindenre maximálisan odafigyelni.

A parkolás se megy jól, az irányokkal gondban vagyok, nem mindig tudom egyből, hogy merre kell tekerni a kormányt ahhoz, hogy a jó irányba mozogjon a kocsi.

Tudom, hogy sokan a szülőkkel, ismerősökkel gyakorolnak valami eldugott környéken, de nekem nincs lehetőségem az órákon kívül vezetni, túl sok pótórát viszont nem tudok kifizetni. Már csak két órám lesz a vizsgáig. Hogyan tudnék kicsit fejlődni?

2012. márc. 7. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:

A probléma nem a vezetés tudásoddal van, hanem a figyelmeddel.Kialudtan , pihenten mész a gyakorlati órákra?Ne legyél feszült , ne legyél ideges és ne kapkodj.A parkolásnál pedig mindig amerre tekered a kormányt arra fog menni a feneke.

Hitesd el magaddal hogy minden rendben lesz.

2012. márc. 7. 14:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Hét azt nem mondanám, hogy kipihenten, mert elég stresszes időszakom van már több hónapja, ezen nem igazán tudok változtatni, a munkámmal jár.
2012. márc. 7. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez nagy baj.A vezetés kulcsa hogy csak arra koncentrálsz és kizársz minden mást , marad csak az út , az autó , a táblák , gyalogosok.
2012. márc. 7. 15:07
 4/8 anonim válasza:
Hat igazabol minden lehetoseget kizartal a kerdesedben. :S
2012. márc. 7. 15:11
 5/8 anonim válasza:
Mikor vizsgázol? Én most tettem le ugyan ez volt a bajom ...plusz 8 óra kellett és kialakult...
2012. márc. 7. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Baromi nagy szerencséd van, mert rengeteg módszer van:

Eleve a vezetés alapvetően agyban dől el (mint minden) a kezek és lábak járása "csak másodlagos" velejárója a dolognak. Ha fejben képben leszel, nem lesz gond.

De hogyan lehet fejben képbe kerülni?

Ha normális oktatód van, kérd meg hadd ülhess be egy másik tanítványa mögé, és miközben vezet, figyelj mindenre, mintha Te is vezetnél. De ténleg mindenre: táblákra, jelekre, más közlekedőkre, holttér, stb...

A mi oktatónk kedvenc "játéka" az volt, hogy sorolni kellett a táblákat miket láttunk, annak mi a hatása, kereszteződésben pedig mondani az elsőbbségi szabályokat, "ki a jó". Amikor beültem más mögé, akkor pedig felosztottuk: a vezető mondta mit lát, aki hátul ült, sorolta a hozzátartozó kiegészítő dolgokat. Ezzel is nagyon jól lehet trenírozni az agyat. A mókás az volt hogy a tanárom jobban tudta melyik táblát fogtam fel és melyiket nem mint én :P

Ha ez nem járható út (bunkó oktató, másik tanítvány nem akarja hogy lássák hogy vezet), akkor egyszerűen amikor BKV buszon mész, állj előre a vezető mellé és nézd mit csinál. Igen, mintha kisgyerek lennél. Figyelj mindenre amire a vezető is: tükrök, táblák, lámpa, és ugyanúgy sorold magadban mikor ki a jó, miért.... Ha esetleg villogó sárga lámpa van, ki mehet és miért? Egyáltalán milyen utak találkozásáról beszélünk, melyik melyiknek alárendeltje, stb...

Amikor csak sétálsz a járdán, figyeld ugyanúgy a táblákat ÉS a többi közlekedő autóst is. Ne az autót, az AUTÓST. Mikor hova néz, miért, vajon miért teheti azt amit tesz? MIt lehet leszűrni az autó mozgásából, stb...

A parkoláshoz vegyél elő egy matchboxot, és gondolod végig ha mikor merre tekered a kormányt, akkor mi történik. Alapszabály, hogy az autó mindig arra megy amerre nézel, és mindig arra nézel amerre akarod hogy menjen az autó. Ha előre nézel egyszerű, amerre tekered a kormányt, arra megy az autó. Ha hátrafele nézel ugyanez, csak éppen az autó hátulja fog arra moozgni amerre nézel és amerre tekered a kormányt. Akkor van para ha tükörből akarnál tolatni, ezért ne akarj (elvileg nem is szabad).

Ha pedig nem akarsz kimozdulni otthonról, akkor a NORC-on keress véletlenszerűen egy utcát, és "menj rajta végig" és folyamatosan nézd milyen táblák vannak, és játszd le agyban melyik mit jelent, mit kéne tenned ha autóval lennél ott. Találj ki trükkös szitukat, mit tennél ha az történne hogy ... ha vannak bejáratott helyek amerre vezetettek és rajta van a NORC-on, pláne érdemes nézegetni, mert lehet egyébként is arra fogsz majd vizsgázni. Ha nincs rajta norcon, akkor pedig érdemes párszor BKV busszal végigmenni az adott úton, megjegyezni a különleges helyeket (pl. védett útból hirtelen jobbkéz lesz, stb...)

2012. márc. 7. 23:34
 7/8 anonim ***** válasza:

a jobbkézzel én is ráb.sztam, és iszonyat szinten bosszant, hogy ebben az országban minden xarra van pénz, de pár macisajtot kib.szni azt már nem!

sebességkorlátozó tábla? megnézed mi van ráírva, és lelassítasz az adott sebességre.

parkolás: kötsz a tetszőleges kezedre egy piros masnit, és tudni fogod, h melyik irány melyik.

én is szoktam gyakorolni, igaz nem túl eldugott helyeken, múltkor pl a körúton vezettem :D

sajnos amikor idegbajos vagyok, akkor én is elég furcsán vezetek, volt egy eset, amikor átmentem a piroson és majdnem elkaszált a villamos. azóta csak nyugodtan ülök a volán mögé.

jövő héten lesz a 2. forgalmi vizsgám. :D

2012. márc. 8. 13:01
 8/8 ekeke ***** válasza:
Biciklizz forgalomban. Nekem 6 éves koromtól megvolt, nem is esett nehezemre semmi.
2012. márc. 18. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!