Szabad-e még sózni az utakat?
Nekem rémlik valami olyasmi hogy nem szabad sózni. Mégis tonna számra szórják a sót az utakra.
Nem zavar senkit hogy mennyire károsítja a környezetet a járműveket és az utakat?
Az meg a másik hogy tapasztalatom szerint a hóba szórt homok/fűrészpor vagy egyéb érdesítő anyag jobb tapadást biztosít mint a só. Főleg hogy az pl nappal latyakot csinál, este meg ráfagy az egész az utakra és semmi tapadást nem biztosít...
Naigen A cipőt nem is írtam. Pedig nekem is eszi rendesen a bakancsaimat...
De legalább kevernének homokkal a sót, így talán még tapadna is az út, meg sóból se kéne annyi. És kétlem hogy a homok drágább lenne mint a só...
Épp sétálgattam múltkor, egyik járdaszakasz tiszta latyak, alatta jég és persze csúszik. Egy másik szakaszon kicsit arrébb meg letaposva a jeges hó, beleszólva valami szemcsés cucc és persze hogy jobban tapad mint a sózott. Ráadásul nem süllyedek benne bokáig...
Hát mifelénk ugyanúgy csillog az út a sókristálytól meg fehérlik is tőle. Meg a bakancson is ugyanolyan nyomot hagy.
Meg amit leszórnak az átlátszó(vagy inkább tetsző) kristályos cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!