Ha jobbra hátra akarok kiállni autóval két kocsi közül, akkor merre kell tekerni a kormányt?
Képzeld az autót kiflinek amit a kormánnyal görbítesz... aszerint fog kanyarodni.
Úgy is mondhatom, ha előre nézel arra kagyarodik háulja is amerre fordítod a kormányt.
Ha hátranázel felcserélődik a jobb és a bal.
De tényleg óvakodj attól, hogy forgalomba menj jogosítvány nélkül - az még jogosítvánnyal sem buli - életveszély mindig benne van a pakliban akármekkora gyakorlattal is. Nem játék.
Szerintem ugyanazt írtuk :-)
Valami hasonlón kísérletezz szerintem.
A a bicikli jó ötlet.
Vagy nézd meg az alábbi két ábraszerűséget a kormányzott és a nem kormányzott kereket hivatott fevázolni...
Gondold hozzá a körívet amihez érintőlegesen illeszkedik...
Na az a körív amin haladni fog - akár előre indulsz akár hátra... Azé' mondom, hogy kifligörbítés.
Tehát:
\
|
valamint
/
|
(ez utóbbiról beszélsz - ez a jobbra hátra - egyébként előre is jobbra - még hozzátenném, hogy tolatáskor arra vigyázni kell, hogy a járműnek nemcsak a hátulja indul arra amerre szeretnéd de az eleje is kitér "kaszál" a másik irányba - szóval kell neki hely).
Azért az érdekelne, hogy mi az a "csak" amiért érdekel...
Saját magam kamaszkorából kiindulva tudom, hogy az embernek vannak efféle "csak"jai - mágikusan vonzza ez-az (engem pl. az autózás nem - viszont robbantani igen szerettem - és ezzel kapcsolatosan nekem is megvoltak a "csak"-jaim, hogy mit nem szeretnék, hogy kérdezzenek).
No csak azért mondom, - bármi legyen is az amiért ez érdekel - észnél légy nagyon!
Se az nem buli, ha elkötöd bárki autóját, az se, ha összetörsz valamit, az meg végképp nem, ha balesetet csinálsz - a gépjárművezetésből nem a kormányzás a nem könnyű - és képzeld el, ha az ember a maga ügyetlenségét lóerőkkel szorozza meg - mit rombol vele - az életben nem teheti jóvá a csínytavést...
Nem is beszélve arról, hogy lányok jelenléte meglehetősen veszélyes önbizalom doppig - nyomom a gázt-rángatom a kormányt- micsoda reflexeim vannak - uralom a lovakat a helyzetet a mindent megmutatásának vágya - égessünk gumit stb imponálás közveszélyes baromság.
Ne haragudj, hogy ilyet írok - épp azért teszem, mert nem ismerhetlek annyira, hogy ne volna okom ilyesmire gondolni. Magadnak felelj elsősorban.
Remélem te ismered magad - és ura vagy magadnak... az az első lépés, mielőtt az ember uralkodni akar az "Erőn", mi akkor van igazán veled, ha magadon is győzni tudsz.
"Aki másokat ismer okos,
aki magát ismeri bölcs.
Aki másokat legyőz erős,
aki önmagát legyőzi hős."
(Lao-Ce)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!