2012. 01-töl tényleg csak 24-orát tartozkodhatok MO-on az angol rendszámu autommal?
Na kérem szépen. A lényeg a következő:
Hogyha magyar lakcímed van bármilyen állampolgár is vagy, nem vezethetsz külföldi rendszámos autót, kivéve ezt a 3 esetet:
1. "szokásos tartózkodási helye nem Magyarország területén van"
(Megj: "szokásos tartózkodási hely" definíció: életvitelszerűen legalább 1 évben 183 napot külföldön töltesz, amit igazolnod kell méghozzá az ellenőrzés során azonnal)
2. "a járművet egy napnál rövidebb ideig használja Magyarország területén és a használathoz az üzembentartó a jármű birtokba adása időpontjának megjelölésével írásban hozzájárult"
( Megj: második alkalommal viszik a rendszámod)
3. "járművet Magyarország területén kívüli rendszeres munkavégzés érdekében használja"
(Megj: igazolnod kell, hogy külföldön dolgozol, méghozzá egy hiteles magyar fordítással, tehát az idegen nyelvű munkaszerződés, igazolás nem elég!)
Az előzőek vonatkoztak a VEZETŐRE.
Ha te ráadásul még TULAJDONOS is vagy, akkor a helyzet a következő:
Nem kell alkalmazni a magyar kötelező rendszámot, ha
1. "az üzemben tartó olyan nem természetes személy, amely rendszeres tevékenységét a külföldön bejegyzett telephely (fióktelep) szerinti országban végzi"
vagy
2. "a jármű tulajdonosa a jármű forgalomba helyezését a közlekedési igazgatási hatóságnál már kezdeményezte"
Ezt mind tudom tudom a magyar jogszabályokat, a papirjaim is rendben vannak. Vissza is kaptam a rendszámot,mert bemutattam a külföldi munkáltatoi igazolást hiteles forditoiroda által lett leforditva.Nekem nem a jogszabályokkal van a bajom,hanem hogy senki nemtudja hogy meddig lehet az országban az auto,függetlenül attol hogy magyar vagyok vagy magyar papirjaim vannak ,de külföldön is van lakcimem.Ez mind mellékes.Az autorol van szó nem a vezetöröl.Hány napig lehet az országban?
Hogy bizonyitom be hogy mikor léptem be az országba????
Nincsenek határok,nincs utlevél hogy belepecsételjenek.
Nem a pályán jöttem nem vettem matricát.Hogy bizonyitja be hogy 1 napja vagy 10 napja jöttem be?? Ez a kérdés nem a vezetö és a papirok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!