Útlevéllel is lehet banki ügyeket intézni? Számlát nyitni, stb?
Figyelt kérdés
Plusz ha új személyim lesz, akkor ha a nevem változott, mit kell még változtatnom? Adó kártya, taj kártya??...2011. nov. 28. 16:51
1/4 anonim válasza:
Útlevéllel is mindent intézhetsz, arra ügyelj, hogy ha valahol kell az azonosító okmány típusa, oda "útlevél" kerüljön. Ez főleg netes dolgoknál fontos, mert általában alapértelmezetten be van írva, hogy személyi igazolvány.
Ha megváltozott a neved, akkor mindent cserélni kell, amin rajta van.
2/4 A kérdező kommentje:
de ha van egy bankszámlám személyim van megadva de elveszett, akkor útlevéllel ugyanúgy ki kell adják a pénzt..stb?
2011. nov. 28. 19:35
3/4 anonim válasza:
Szerintem igen, mert az útlevél is fényképes azonosító. Persze a bank elméletileg nem csak az igazolványt, hanem az aláírásodat is nézi. Ha nem egyezik azzal ahogy náluk be van jelentve (ahogy aláírtál a számlanyitáskor, persze ezt meg lehet változtatni), akkor nem adnak ki pénzt.
4/4 anonim válasza:
Én úgy tudom az útlevél lakcímkártyával teljesen azonosító okmánynak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!