Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miről ismerszik meg egy jó...

Miről ismerszik meg egy jó jégvakaró?

Figyelt kérdés

Már a másodikkal járok pórul. Ami fém, az összekarcolja az üveget, ami műanyag, az meg nem vakar rendesen.

Ráadásul olyat szeretnék, ami kicsit szélesebb, hogy gyorsabban végezzek, és olyat, aminek hosszú nyele van, mert alacsony vagyok, így a szélvédő közepét alig érem el, most viszont még terhes is vagyok, nagy pocakkal ez még nehezebb lesz.

Hol vehetnék ilyet, ami ezeket "tudja"?

2011. nov. 16. 13:59
 1/9 anonim ***** válasza:

Arról ismerszik meg a jó jégvakaró, hogy keményműanyagból van. Én pár éve szereztem egyet, ami átlátszó (valami poliakrilát-szerűségből lehet), 10-12 centi hosszú az éle.

Hányódik itthon néhány színes műanyag vacak amiket ajándékba adtak itt-ott, azok tényleg semmire sem jók.

Szerintem már itt a szezon, szóval menj be a legközelebbi autósboltba, ott hamarabb fogsz találni, mert a nagyobbacska áruházak elég vacakokat szoktak tartani.

2011. nov. 16. 17:23
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, így jártam. Bementem az Auchanba. Mondjuk sokat nem adtam érte legalább... :o)

Szerinted mennyibe kerülhet egy jó fajta? Mert a párszázas úgy tűnik szemét...

És honnan tudom, hogy kemény műanyag? Van a közelünkben egy autósbolt, csak utálom, hogy hülyének néznek, csak mert nő vagyok... (Közeben attól, hogy nem értek az autókhoz, még nem vagyok hülye...)

Na mindegy, csak nem szeretném, hogy átvágjanak.

2011. nov. 16. 17:27
 3/9 atilis ***** válasza:
Tudomásom szerint nagy különbség nincs a kaparók között. Persze az lenne a jó, ha magától lekaparná a jeget, ha ilyet keresel nem találsz. Bár, mostanában lehet látni önjáró porszívókat, lehet, hogy lesz önjégkaparó is. Lehet, hogy egy Priushoz szériában adnak is, ez irányban is kellene fejlesztéseket eszközölni a gyártóknak. Az autósboltot meg jelentsd fel, mostanában úgyis előszeretettel ellenőriz a Fogyasztóvédelem a silány minőségű műanyag áruk ellen, nem baj, nekem jó lesz pár a karácsonyfa alá.
2011. nov. 16. 19:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Miről ismerhető fel a kemény műanyag? Ez jó kérdés, szerintem lehet érezni ahogy megfogod. Lehet ez csak azért van mert sokat kínlódok mindenféle műanyaggal.

Az enyém olyasmi anyagból van mint a műanyag vonalzók, az még nem karcolja az üveget, de leszedi a jeget könnyen.

2011. nov. 16. 20:09
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Kicsit okosabb lettem, holnap körül nézek...

Amúgy nem az a bajom, hogy kaparnom kell, hanem hogy annyi erőt kell(ene) kifejtenem, amennyi nincs... :o)

2011. nov. 16. 21:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy bármilyen kiváló eszközt veszel, mindenképpen erősen kell tolni ha vastag a jég.

Szoktak a csillaggarázsosok mindenféle praktikát bevetni, régebben pl. divat volt kartonpapírral letakarni a szélvédőt. Nem tudom mennyire tud odafagyni ha átázik.

Ha nagyritkán kint alszik a kocsi és lejegesedik, akkor én először beindítom a motort, a fűtést a szélvédőre állítom és így valamennyire olvad alulról is, talán könnyebb leszedni. Annyi veszélye van, hogy ha sérült a szélvédő továbbrepedhet (amikor hirtelen sokat kellene tágulnia a melegtől).

2011. nov. 16. 21:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát, a kocsink sajna minden nap kint alszik, szóval a jegesedés be van programozva. De azért elméletileg ezt bírnia kell, és bírja is már sok éve...

Ma reggel: valami olyan nem is tudom mi de nem jég volt az ablakon, hogy a meglevő cuccaimmal mozdítani sem tudtam, így maradt a leolvasztás és várakozás az autóban (két kis gyerekkel mi sem egyszerűbb... :o)

Elmentem az autós boltba, és SEMMI. Csak két fajta kaparójuk volt, az egyik rézből, a másik meg egy "csodakesztyűs", ami bár nagyon vicces, de egyrészt amúgy is kesztyűben vagyok már, másrészt meg annak is tök rövid nyele volt. Reményeim csöppet szertefoszlottak...

Még megnézek ma egy benzinkutat, és ha ott sincs jó, akkor visszamegyek az Auchanba, mert ott 1400-ért volt egy hosszú nyelű műanyag, csak azt azért nem akartam, mert oldalt minden irányban kefék lógnak ki belőle, és nekem óriásinak tűnik az egész...

Ja, és ma cseréltettem kereket, megkérdeztem a szerelőtől is, hogy hol kapok normálisat, mire ő, hogy ő régi műanyag kazettatokkal szokta levakarni. Na, ennyit a cipész cipőjéről... De legalább jót röhögtem. :o)

2011. nov. 17. 10:05
 8/9 anonim ***** válasza:

:)

Kitartást a keresgéléshez.

2011. nov. 17. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Régi telefonkártyával is nagyon jól lehet vakarni (de persze azzal se fogsz beérni az ablak közepéig).
2011. nov. 19. 14:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!