Hídon meg lehet fordulni személygépjárművel?
Elviekben meg lehet fordulni, ha nem akadályozod a forgalmat. De nincs ott záróvonal? Mert akkor viszont nem fordulhatsz meg.
Hídon nem csak megfordulni de tolatni is tilos.
Épp tegnap szerepelt ez a témakör a kresz órán.
Már pedig az első által belinkelt szerint a tiltások között nincs ott a híd:
"Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos."
Szóval ezek szerint lehet, de valóban a legtöbb hídon eleve záróvonal van így gyakorlatilag nem lehet. Őszintén szólva nem is jutna nekem eszembe ilyen manőver.
Nekem is az rémlett, hogy hídon nem lehet megfordulni, utána néztem, és ezek szerint tényleg nem tiltják, szóval ha nincs tiltó tábla és/vagy záróvonal, akkor meg lehet fordulni.
33.§
Nekünk azt mondták az oktatáson, hogy alapból meg lehet, a kresz nem tiltja a hídon megfordulást. Tehát ha ezt kérdezik, akkor azt kell mondani, hogy igen, persze, lehet.
Gyakorlatilag viszont - a patakon átívelő apró hidaktól eltekintve - szerintem nincs olyan híd Magyarországon, amin ne lenne záróvonal, korlát vagy zárt villamospálya a híd közepén.
Hogyne, kézifékkel! :))))
Dehogy lehet!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!