Kanyarban egy busz a centrifugalis ero hatasara kifele fog dolni. Vagy rosszul tudom?
Én nem értem mit kell ezen vitázni.
Kimentek a legközelebbi éles kanyarhoz ahol járnak buszok, vártok egyet amíg jön, és ennyi.
A gyökér barátodnak meg mutasd meg ezt a vidit:
http://www.youtube.com/watch?v=qaRupJ3XSi8&feature=related
tök jól látszik belőle hogy merre is dől a busz. Ha pedig egy sör mellett leültök megnézni a "Speed" c. filmet (nem jut eszembe a neve magyarul), abban is van jópár ilyen jelenet.
Nah...Amiért biztosan nem dőlhet "befelé" a busz:
Említenék egy példát:
-Kulcsszó a forgatónyomaték.
Amikor körpályán mozgunk,akkor a kör középpontjától KIFELÉ ható erők (is) munkálkodnak.Mivel a busz merőlegesen áll az erő irányába,ezért erőkarrá válik a busz,amit az erő forgat.
Nem tudom,mennyire idióta a haverod,meg tudja-e érteni azt,amit mondott,de az ő logikája szerint aki ugrik,az belepréselődik a földbe.Akit rakétával kilőnek,az legyorsulja a rakétát és,ami a legszebb,hogy akár az előreforgó kerekek,hátrafelé hajtanak.
Volt,mikor lelkesen vitatkoztam emberekkel,de ma már csak elárulom nekik,hogy tök hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!