Miért villan fel indításkor az autó féklámpája az amerikai filmekben?
Figyelt kérdés
Már többször megfigyeltem,hogy indításkor felgyullad a féklámpa. Lehet,hogy máshogy tanítják őket vezetni? Mindíg sebességben állítják le az autót, ezért lépnek automatikusan a fékre indításkor, vagy azokat az amerikai autókat máshogyan gyártják?2009. ápr. 24. 08:26
1/7 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel az autómata váltó miatt. Indulás nálam is így megy: Tedd D-be lépj a fékre és indíts. Ekkor gyújtás után látszik a féklámpa amíg fel nem engedem és utána már az autó megy magától...
2/7 anonim válasza:
Mert automata. Úgy tudod P-ből (parkoló mód) áttenni D-be (amivel ugye mész) álló helyzetben, ha közben nyomod a féket :)
3/7 anonim válasza:
Elsőnek a sorrend hibádzik.
1.lépj a fékre.
2. tedd D-be
3. engedd fel a féket
4/7 anonim válasza:
És mert az Usában az autók 95 %-a automataváltós
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. ápr. 24. 13:08
6/7 anonim válasza:
Hasonlóan a többiekhez. Én is csak azt tudom mondani, hogy automata váltósak az atók! P:Patkoló helyzet R: rükverc. N:üres, D: automata üzem-itt az autó automatikussan váltja a sebességeket. És, indulásnál mindig P. vagy N.helyzetben tudsz csak önindítózni.+1-2-es fokozat:ezt lassú haladáshoz találták ki.
7/7 anonim válasza:
Sok autóban felvillan a féklámpa indítás után, például az én Opel Vectrámban is, pedig nem automata!
A magyarázat az, hogy figyelmeztet az autó arra, hogy próbáljam ki a féket, ugyanis ahogy rálépek a fékre, a lámpa kialszik. Ugyanez van haverom autójában (BMW3) is. Mindkét autó közelebb van a húszhoz, mint a tízhez, tehát nem mai ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!