A Titanicon hogy volt világítás az ütközés után?
Tudtommal az ütközéskor leállították a gépeket és a kemencéket is ellepte a víz.
17/F
Azt nem tudom mi hajtotta (nyilván gőzre tippelek), de az biztos, hogy volt 4x400 KW-os generátora akkumulátoros vésztartalékkal.
Nyilván ha jól megpakolták a kazánját akkor órákig működött újratöltés nélkül és termelte az áramot.
Én úgy tudom az áram már akkor elment, mikor a hajó elkezdett kiemelkedni a vízből és megdőlt (ellentétben a filmel, ahol nyilván praktikus okokból csak akkor ment el az áram mikor a hajó kettétört)
Ez valós infó 02:17-kor ment el az áram, addig a távírót is üzemeltették. Korábban is már gyengült a teljesítmény, a rádiósok morzézták is, hogy alig halljuk a Titanicot, 02:17-kor még volt forgalmazás, de már alig érthető. 02:10-kor még jtt egy engine room flooded üzenet vagyis géptér elárasztva.
Igen volt tartalék akksi, arról ment az áramellátás még sokáig miután tlejesen el lett árasztva a gépház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!