Településen kívül biciklivel forgalommal szembe kell menni?
Dehogyis! Ne viccelj már!
A KERÉKPÁR JÁRMŰ! Tehát továbbra is a jobboldalon mész! (Szépen felszerelkezve lámpával és minden kötelező elemmel. Sötétben láthatósági mellénnyel....)
Szembe csak a gyalogosoknak kell menni. Ha például hosszú távon keresztül tolod a biciklit és nem ülsz fel rá, akkor már gyalogosnak számítasz, ebben ez esetben szembe kell menni. Vagy legalábbis érdemes. De úgy, hogy ne nagyon menj be az úttestre, inkább csak a padkán, úgy biztonságosabb.
Például amikor defektet kaptam két falu közt félúton és nem szereltem meg, hanem hazatoltam, akkor azt a 3-4 km-t szembe haladtam. Tudod így én magam látom, hogy mennyire közel mennek el mellettem az autók, jobban félre tudok ugrani, ha őrült közeleg. Jobb oldalt állandóan hátranézgetve elég macera, és nem lehet mindig az útpadkán sem elférni, tehát gyalog biztonságosabb bal oldalt.
De ha közlekedsz, ha tekered, akkor csakis JOBB oldalt!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!