Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosítvány 16 évesen?

Jogosítvány 16 évesen?

Figyelt kérdés
A helyzet, hogy '95 novemberében születtem, így csak novemberben töltöm a következő évet mindig, viszont szeretnék jogsit minél hamarabb, lehetőleg nyáron megoldva, de mivel csak nov. töltöm a 17et jövőre, ezért ugye nyáron még csak 16 vagyok. Ilyenkor el lehet kezdeni a dolgokat, vagy meg kell várjam azt a fránya következő évet? A dolgok alatt azt értem, hogy letenni a KRESZ-t, megcsinálni a vezetést, tehát mindent, max a jogsit csak a születésnapom után kapnám meg. Lehetséges ez így? Valahol hallottam valami szülői beleegyezésről valamit, az meglenne, szóval meg lehet úgy oldani, hogy jövő nyáron mindent, de mindent megcsinálok, csak a papírt kapom a kezembe később? Tényleg szeretnék minél hamarabb túllenni rajta, nem szeretnék várni még egy évet, természetesen a tényleges vezetéssel várnék amíg kell, de szeretnék az "előkészületeken" túllenni hamarabb. Lehetséges?
2011. aug. 1. 21:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De mondom, nem a téltől félek, hanem a sulitól... Vannak napok, vagys voltak így kilencedikben, mikor hazajöttem, leültem tanulni, és tízkor tusolni álltam fel, meg elmenni aludni, és kb ígyis reggel halálra paráztam magam a dogán, pedig nem szoktam izgulni... És ígyis csak előkészítős voltam, mint írtam, hét új tárgyam lesz, úgyhogy lehet tényleg könnyebb lenne nyáron csinálni...
2011. aug. 3. 07:35
 12/13 Toborc ***** válasza:

16.5 töl vehetnek fel az autósiskolák, 16 és 3/4 évesen KRESZ vizsgázhatsz után mehetsz vezetni de rutin/járműkezelési vizsgád csak 17. szülinapodon, vagy utána lehet és utána forgalom !

Egy tanuló vezető! 17F

2011. aug. 27. 00:00
 13/13 A kérdező kommentje:
Okés, köszi! Akkor szerintem várok a következő nyárig:/
2011. aug. 27. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!