Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosítvány 16 évesen?

Jogosítvány 16 évesen?

Figyelt kérdés
A helyzet, hogy '95 novemberében születtem, így csak novemberben töltöm a következő évet mindig, viszont szeretnék jogsit minél hamarabb, lehetőleg nyáron megoldva, de mivel csak nov. töltöm a 17et jövőre, ezért ugye nyáron még csak 16 vagyok. Ilyenkor el lehet kezdeni a dolgokat, vagy meg kell várjam azt a fránya következő évet? A dolgok alatt azt értem, hogy letenni a KRESZ-t, megcsinálni a vezetést, tehát mindent, max a jogsit csak a születésnapom után kapnám meg. Lehetséges ez így? Valahol hallottam valami szülői beleegyezésről valamit, az meglenne, szóval meg lehet úgy oldani, hogy jövő nyáron mindent, de mindent megcsinálok, csak a papírt kapom a kezembe később? Tényleg szeretnék minél hamarabb túllenni rajta, nem szeretnék várni még egy évet, természetesen a tényleges vezetéssel várnék amíg kell, de szeretnék az "előkészületeken" túllenni hamarabb. Lehetséges?
2011. aug. 1. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Beiratkozás

Életkori feltétel: beiratkozáshoz és a KRESZ tanfolyam elkezdéséhez 16,5 év betöltése

KRESZ vizsga

Életkori feltétel 16 év és 9 hónap betöltése

Vezetés tanpályán

Életkori feltétel: 17 év betöltése.

2011. aug. 1. 21:28
 2/13 anonim válasza:
Én úgy tudom, vagyis itt Vas megyében így van, hogy az elméletet el lehet kezdeni, de a vezetés gyakorlati részének teljesítésekor legalább 16 és 3/4 évesnek kell lenned. Aztán ez hogy működik arrafelé nem tudom, biztosabbra akkor mehetsz ha bemész egy ottani autósiskolába és érdeklődsz.
2011. aug. 1. 21:31
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Nálunk úgy volt hogy 16,5 évesen lehetett megcsinálni a kreszt és amint betölti valaki a 17 évet akkor mehetett gyakorlati felkészítésre. Tehát bekell töltened a 17 et hogy elmehess vezetni addig max a kreszig juthatsz el.
2011. aug. 1. 21:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát akkor szerintem úgy felesleges, vagy nem tudom, mert szerintem elfelejtem, aztán csak jön az oltás, hogy hogy van nekem kreszvizsgám, ha azt se tudom......
2011. aug. 1. 21:58
 5/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk elvezetgetek apával betonplaccokon, de azért mégis..:/
2011. aug. 1. 21:59
 6/13 anonim ***** válasza:

"mert szerintem elfelejtem, aztán csak jön az oltás, hogy hogy van nekem kreszvizsgám, ha azt se tudom......"

Ha fél év alatt elfelejted a KRESZ szabályokat mi a lószar lesz veled a jogsi megszerzése után?

A KRESZ-t örökre kell megtanulni nem addig, amíg átmész a vizsgán...

2011. aug. 1. 22:33
 7/13 anonim ***** válasza:

Ez így van! Én a kresz programon mai napig teljesítem a 70-75közötti pont határt :)

Ha fél év alatt elfelejted akkor szerintem ne tegyél jogsit mert csak a baj lesz!

Amúgy sokan így kezdik a jogsit: apránként letesznek mindent!

2011. aug. 1. 22:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Miért nem akarsz télen vezetni tanulókocsit? (Legalábbis ezt vettem ki az írásodból)

Ha annyira le van fagyva úgysem enged az oktató, egyébként meg csak hideg van, semmi különös.

2011. aug. 1. 23:26
 9/13 A kérdező kommentje:

Neeem, nem úgy gondoltam, hogy elfelejtem az egészet, csak könnyebb úgy megtanulni, hogy aztán ott a gyakorlat, minthogy megtanulom, aztán kb kocsiba se ülök.

A telet meg azért nem szeretném annyira, mert azért csak tanuló vagyok, elég nehéz évem lesz, 7 új tantárggyal, úgyhogy nem a lefagyástól félek, hanem hogy mindent bezsúfolok aztán...:S Mondjuk nem tudom, mennyi idő is a gyakorlópályás oktatás, vagyis az első alkalom mikor beülök a kocsiba-jogosítvány? Mert ha több mint három hónap, akkor érdemes lenne elkezdeni előbb, év vége talán úgyis lazább, és novemberben úgyis betöltöm..

2011. aug. 2. 07:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha télen teszed a jogsit , már nem kell félned a következő téltől!

Sok friss jogsis (majd nézd meg) , ha kijön a tél,inkább gyalogolnak... :(

2011. aug. 2. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!