Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A roma származású fiatalok...

A roma származású fiatalok jogosítványukat hivatalos tanfolyamokon szerzik?

Figyelt kérdés
Régen olyan intézménynél dolgoztam,ahol ilyen képzéssel foglalkoztak, de én nem emlékszem roma tanulóvezetőre.Nem vagyok rasszista,csak érdekel,mert gyakran látok egyre fiatalabb fiúkat az utakon közlekedni és a vezetési stílusuk is ijesztő. Ha jól tudom, a jogosítvány megszerzésénél elengedhetetlen feltétel a min. 8.általános megléte. Közvetlen környezetemben is van egy fiatalember (kb.19 éves), többször bukott az általánosban, talán el sem végezte a 8.osztályt, de már vagy 3 éve vezet rendszeresen.Ne rasszista válaszokat írjatok!Gyakrabban igazoltatnám a fiatalokat!!!!
2009. ápr. 1. 12:33
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Nyolc általánosról nem tudok, csak arról, hogy tudni kell írni-olvasni. A romák is pontosan ugyanott szerzik meg a jogosítványukat, ahol a nem romák.

És ha erre vagy kíváncsi, akkor igen, vannak romák, akik jogosítvány nélkül és analfabétán vezetnek autót.

2009. ápr. 1. 12:55
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon valószínű,hogy aki jogosítvány nélkül vezet, az vette.

A 8 osztály elvégzése előírás valóban, nem rég szereztem jogsit (nem a piacon:)).

2009. ápr. 1. 13:00
 3/8 anonim válasza:
76%

Éppen a napokban mesélték,hogy 20-30 ezer forintét pár éve jogosítványokat vettek a cigányok. Nagyon felháborodtam rajta! Még a rendes emberek (nem cigányok) között is van olyan akitől szívem szerint elvenném.Szerintem az érettségi már alapkövetelmény. Miért nem kötik hozzá a jogosítvány megszerzését? És miért nem emelik legalább 24 évre az életkort?

Addig felelőtlen gyerekek! Cigánynak meg egyáltalán nem adnék jogosítványt!!!

2009. ápr. 1. 13:00
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Én is elgondokdtam. Mert nem sok cigányt láttam a tanfolyamon, de mégis sokan vezetnek ( zsigulit )

Szerintem nem érettségihez kellene kötni, hanem iq-hoz, vagy valamiféle pszichológiai teszthez. Olyan teszt, ahol nem válaszokat kell beírni, hanem ábrák közül válogatni, de csak egyik a helyes.

Hiába van jogsija és érettségije, ha egy kicsit váratlanabb helyzetbe kerül, nem biztos hogy jól cselekszik. Lehet ilyen helyzetgyakorlat sem ártana.

2009. ápr. 1. 13:33
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
A csopurtunkba nyolc roma kezdett kettőt az elején eltanácsoltak (vezetéstől el voltak tiltva)két hét után hárman maradtak kresszre egy sem jött el viszont a felét látom rendszeresen vezetni a városban!amikor az egyiket megkérdezte az oktató az elején ,hogy nem félnek e a büntetéstől nyiltan megmondták nem mert ugysem tudják rajtuk behajtani
2009. ápr. 1. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:
97%

egyik ismerős mesélte hogy a haverja megkérdezte az oktatóját aki már régóta oktat hogy volt e roma tanítványa.

Azt mondta h egyse volt.

Sztem csak nagyon kevesen vannak akik letették a jogsit.

Am sztem nem kellene érettségihez kötni mert akkor a szakmunkás festő, kömüves, stb mivel járna dolgozni? gyalog vinnék az álványt??

2009. ápr. 1. 19:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Dédnagybátyám még anno a 60-as években nagyon közel állt a tűzhöz. Annyi volt neki a jogosítvány, hogy szervusz Pista kéne egy jogsi. Igaz nagyon keveset vezet rövid távra, de én nem engedném neki. Múltkor itt volt és csak kézifékkel lehet tőlünk elindulni. Szépen kipörgő kerekekkel 5-6 ezres fordulattal sikerült elindulni. Na eddig volt az OFF. Szerintem nekik mind egy. Jó kis 10-15 milliós Merciben nem ő fog meghalni, hanem az a szerencsétlen magyar aki dolgozik, és csak valami sz*r kisautóra futja. Ha meg a törvény embere meglátja, hogy ott ül a Merciben az egész konda viperákkal meg amivel kell, inkább csak a csóró, de dolgozó magyart fogja csesztetni, mert azt lehet.
2009. júl. 21. 14:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez a baj, hogy a rendőrség nem is meri őket igazoltatni, mert félnek, hogy feljelentik őket rasszizmusért. Pedig tuti, hogy még 10% uknak sincs jogosítványa. Amelyiknek meg van, az is az ecseri vette. Helyette inkább a becsületes magyar embereket csesztetik, hogy meglegyen a bevételi terv.
2022. szept. 15. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!