A roma származású fiatalok jogosítványukat hivatalos tanfolyamokon szerzik?
Nyolc általánosról nem tudok, csak arról, hogy tudni kell írni-olvasni. A romák is pontosan ugyanott szerzik meg a jogosítványukat, ahol a nem romák.
És ha erre vagy kíváncsi, akkor igen, vannak romák, akik jogosítvány nélkül és analfabétán vezetnek autót.
Nagyon valószínű,hogy aki jogosítvány nélkül vezet, az vette.
A 8 osztály elvégzése előírás valóban, nem rég szereztem jogsit (nem a piacon:)).
Éppen a napokban mesélték,hogy 20-30 ezer forintét pár éve jogosítványokat vettek a cigányok. Nagyon felháborodtam rajta! Még a rendes emberek (nem cigányok) között is van olyan akitől szívem szerint elvenném.Szerintem az érettségi már alapkövetelmény. Miért nem kötik hozzá a jogosítvány megszerzését? És miért nem emelik legalább 24 évre az életkort?
Addig felelőtlen gyerekek! Cigánynak meg egyáltalán nem adnék jogosítványt!!!
Én is elgondokdtam. Mert nem sok cigányt láttam a tanfolyamon, de mégis sokan vezetnek ( zsigulit )
Szerintem nem érettségihez kellene kötni, hanem iq-hoz, vagy valamiféle pszichológiai teszthez. Olyan teszt, ahol nem válaszokat kell beírni, hanem ábrák közül válogatni, de csak egyik a helyes.
Hiába van jogsija és érettségije, ha egy kicsit váratlanabb helyzetbe kerül, nem biztos hogy jól cselekszik. Lehet ilyen helyzetgyakorlat sem ártana.
egyik ismerős mesélte hogy a haverja megkérdezte az oktatóját aki már régóta oktat hogy volt e roma tanítványa.
Azt mondta h egyse volt.
Sztem csak nagyon kevesen vannak akik letették a jogsit.
Am sztem nem kellene érettségihez kötni mert akkor a szakmunkás festő, kömüves, stb mivel járna dolgozni? gyalog vinnék az álványt??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!