Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Zöldterületen parkoltak az...

Syscase kérdése:

Zöldterületen parkoltak az autómmal, melyik paragrafus mondja ki, hogy nem vagyok köteles büntit fizetni?

Figyelt kérdés
tudom, hogy nem kell fizetnem (évente több esetem is van ilyen), csak a paragrafus/cikkely számot nem tudom ami erre vonatkozik és most kéne
2011. júl. 7. 19:15
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nézd: Megállt az autóm olyan helyen, ahol nem szabad.

A közterületes lefényképezte az üres autót és jött a 10.000Ft-os csekk. Nem fizettem be, majd beidéztek tanúként, hogy nyilatkozzak arról ki követte el a szabálysértést. Felhívták a figyelmem (az idén már harmadjára), hogy igazmondási kötelezettségem mellett nem vagyok köteles magamra és közeli hozzátartozómra terhelő vallomást tenni. Ha így teszek, az eljárást megszüntetik, mivel a bírság ISMERETLEN tettes ellen szól.

NEM NEKEM SZÓL, CSAK RENDSZÁM ALAPJÁN NEKEM KÜLDTÉK KI MINT ÜZEMBENTARTÓNAK.

De annyira látszik, hogy még soha nem voltál hasonló helyzetben és a közigazgatási ig-ot sem hívtad még fel, mert akkor nem írnál ilyen hülyeségeket.

Az emailem nyilvános, küld el hol laksz én meg mondom milyen számot kell hívnod. Aztán nem kell megírnod, hogy Te tudtad rosszul :)

2011. júl. 8. 19:34
 22/28 anonim ***** válasza:

Apukám...ne akard már beadagolni,hogyha nem fizeted ki a csekket,akkor beidéznek,és közlik veled,hogy tulajdonképpen nem is kell...

Az a csekk 2 hónap múlva már 30 ezret fog érni...

2011. júl. 8. 19:47
 23/28 anonim ***** válasza:

"Felhívták a figyelmem (az idén már harmadjára), hogy igazmondási kötelezettségem mellett nem vagyok köteles magamra és közeli hozzátartozómra terhelő vallomást tenni."

Akkor egyáltalán miért ez a kérdés,és miért nem azt illetőt kérdezted meg,aki erre felhívta a figyelmedet??

2011. júl. 8. 19:49
 24/28 A kérdező kommentje:

Már túl vagyok rajta, köszönöm a válaszokat!

További felvilágosítás az adott város Közigazgatási Igazgatóságán.

2011. júl. 8. 19:53
 25/28 anonim ***** válasza:

NEM NEKEM SZÓL, CSAK RENDSZÁM ALAPJÁN NEKEM KÜLDTÉK KI MINT ÜZEMBENTARTÓNAK.

Honnan tudták "helyből", ki az üzembentartó? A tulajdonos van regisztrálva, aki átadhatja egy szerződéssel az üzembentartói jogot, de az nincs nyilvántartva, legfeljebb peres (kétes) esetekben mutatják be ezt a szerződést....

2011. júl. 8. 21:07
 26/28 Filkor válasza:

Közterület-fenntartóként dolgozom, és helyesbítenék pár megállapítást, mert nagyon sok badarságot olvastam itt.

A kérdezőnek (Syscase) teljesen igaza van! A válaszokból pedig azt tudom leszűrni, hogy nektek vagy nincs autótok (többé kevésbé jogosítványotok sem) vagy soha nem volt egyetlen tilosban parkolásotok sem.

Utóbbi esetben nem értem, hogy miért kell összehordani ennyi sületlenséget.

"Honnan tudták "helyből", ki az üzembentartó?"

Onnan, hogy törvény szerint a gépjármű tulajdonosa minősül üzembentartónak ha a nyilvántartás üzembentartóként eltérő személyt nem jelöl meg.

A Közl.nytv. 19. §-ának (1) bekezdése is abból a vélelemből indul ki, hogy a gépjármű tényleges használója tipikusan az üzembentartó (tulajdonos). Ebből kifolyólag a parkolási szolgáltatást nyújtó társaságok számára lehetővé teszi, hogy a parkolási díj meg nem fizetése esetén a díj és a pótdíj behajtása érdekében igényelhessék a jármű tulajdonosára (üzembentartójára) vonatkozó adatokat.

Szabálytalan parkolás esetén az autóról fényképek készülnek és intézkedésről szóló értesítő kerül az autóra.

A későbbiekben tértivevényes levélben értesül a vétkes a részletekről és megkapja a csekket. Ha 30 napon belül nem fizet, az említett Közigazgatási Igazgatóságra beidézhető, ahol igazmondási kötelezettség mellett az adatszolgáltatás megtagadható, melyet követően az eljárás további jogkövetkezmények nélkül lezárul.

A kérdezőnek tehát abszolút igaza van, az információi pontosak és megkérnék minden olyan embert, aki láthatóan még soha nem találkozott hasonló esettel, hogy tartózkodjon a további hozzá nem értő hozzászólásoktól, ill. aki tovább erősködik az hívja a lakhelye illetékes Közigazgatási Igazgatóságát és a fentebb leírtakat telefonon is meghallgathatja.

2011. júl. 11. 13:20
 27/28 boga07 válasza:
Léteik helyszíni bírság, itt az objektív felelősség nem létezik, és létezik közigazgatási bírság, mint például emberi nyelven fogalmazva gyorshajtás, itt már van objektív felelősség, így a gépjármű üzembentartója kapja a csekket Szombathelyről, de ha rossz helyen parkolsz az már helyszíni bírság, és ismeretlenesbe feljelentik a gépjárművet, akkor nem vagy köteles tanúskodni és megszűnik az eljárás. ez egy apró kiskapu
2014. jan. 13. 22:45
 28/28 KataSi válasza:
Sziasztok, az Szabálysértési törvény 57.§ meg hivatkozasi alap 2024-ben? Koszonom!
júl. 8. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!