Zöldterületen parkoltak az autómmal, melyik paragrafus mondja ki, hogy nem vagyok köteles büntit fizetni?
Köszönöm a válaszokat, de megtaláltam magamtól!
Erre nem vonatkozik az objektív felelősség.
Vallomástétel megtagadásával is megszűnik az eljárás több okból is.
Egyszerűen csaj fog jönni a szép sárga csekk,a vallomásodat pedig megírhatod majd az emlékirataidban.
Senki nem fogja kérdezni.
Figyelj! Ezen az alapon Magyarországon senki sem fizetne bírságot, sem parkolásért, sem gyorshajtásért, semmiért!
Amire hivatkozol, volt ilyen, MEGSZÜNTETTÉK, ez nem kibúvó!
Fizetni fogsz....
így igaz fizetni fogsz, ha tiéd a járgány, ha másé és te is kölcsön kaptad akkor az aki nevén van.
Szomszédomnak 30 ezer volt a csekkecske, a neten meg meg lehet názni hogy hogyan lett lefotózva, a csekk melett kapsz azonosítót is és rákereshetsz leszedheted emlékbe.
Ma délelőtt lezárták az ügyem, javaslom minden "szakértőnek", mielőtt hozzászól valamihez nézzen utána legalább.
"Az adatszolgáltatást a Szabálysértési törvény 57.§ szakaszában biztosított mentességi jogomra való tekintettel megtagadom, mivel nem vagyok köteles sem magamra, sem hozzátartozómra terhelő nyilatkozatot tenni."
Mivel a tilosban parkolás, zöldterületen parkolás stb... szabálysértési eljárás keretében zajlik, ezért a fentiekre hivatkozva további jogkövetkezménye nem lehet, az ügyet lezártnak tekintik.
Egyébként meg igazmondási kötelezettségem van.
Jó lenne ha a sok "fizetnifogszokostóni" utánanézne ennek, mert én mostantól csak röhögök azokon akik fizettek.
(mellesleg a "haver fizetett" sem válasz és megoldás a kérdésre)
Köszöntem.
kedves kérdező,örülök hogy jó kedved van,csak ez már rég nem így működik,hogy küld neked a hatóság egy szívhezszóló papírt,hogy légy oly kedves,add már meg a szabálysértő adatait,mert szeretnénk megbírságolni..:)
Ez szépvolt,jóvolt,csak sajnos k*rvarégen volt.
rögtön el is hiszem ...XD
tegnap este írtad ki de a hatóság ma reggel már le is zárja.
Ez már nem érvényes hogy megtagadom:
A tulaj fizeti, de ha bebizonyítod nem te voltál akkor a másik személy aki épp vezette.
AKKOR MOST KÖZELÍTSÜK MEG JOGILAG A TÉMÁT:
21/A. § (1) Az üzemben tartó mentesül a 21. § (2) bekezdése alapján kiszabott közigazgatási bírság megfizetése alól, ha a gépjármű - a szabályszegés időpontját megelőzően - jogellenesen került ki a birtokából és igazolja, hogy a jogellenességgel összefüggésben - a bírságot kiszabó határozat kézbesítését megelőzően - kezdeményezte a megfelelő hatóság eljárását.
(2) Ha a gépjárművet az üzemben tartó a szabályszegést megelőzően más természetes személy vagy nem természetes személy használatába adta
, és ezt a használatba vevő személy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt, a (4) bekezdés szerinti adatokat tartalmazó nyilatkozatával igazolja, vagy - azon gépjárművek esetében, amelyek külön jogszabály alapján a közúti forgalomban menetlevéllel, illetve fuvarlevéllel vehetnek részt - olyan menetlevéllel, illetve fuvarlevéllel igazolja, amelyek a (4) bekezdés szerinti adatokat tartalmazzák,
!! a közigazgatási bírságot a használatba vevő személlyel szemben kell kiszabni.!! KERESS rá a CD jogtárban a neten!
Tegnapi kérdésem másra vonatkozott, van egy másik cikkely amire lehet ilyenkor hivatkozni, azt még mindig nem tudom, hogy melyik. Az adatszolgáltatás megtagadása szabálysértési ügyben más téma, a kérdésem nem ez volt.
Adatszolgáltatás megtagadására vonatkozóan pedig az általam korábban említett meghatározás van érvényben, ezt bármikor tudod ellenőrizni ha felhívod a helyi közigazgatási Igazgatóság, Általános Igazgatási Osztályát (szabálysértés).
Ha ezt megtetted ill bárki megtette, nem gond ha nem írod meg, hogy igazam volt :)
(ilyen esetekben általában tanúként hallgatnak meg, nem gyanúsítottként)
Csak egy telefon és többet nem csinálsz s...et a szádból.
Szó nincs itt adatszolgáltatásról,itt bírságolásról van szó.
Vagy kaptál egy olyan papírt,amiben kérik a vezető adatait?
Most kérdezem meg harmadszor,mert olyan ügyesen kitérsz a válasz elől mindíg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!