Mit gondoltok? A nok tenyleg rosszabbul vezetnek?
Most olvastam egy cikket, ahol meg mindig sok kommentelonek az a velemenye, hogy a nok sokkal rosszabbul vezetnek. Ti errol mit gondoltok?
Szerintem ezt nem lehet arra leegyszerusiteni, hogy a noi vezeto rossz, a ferfi jo, mert mindket nemnel van agressziv es benazo sofor is (utobbi rutin hianya is lehet). En ugy tapasztalom, hogy noben tenyleg tobb a benazo, de a mereszsegbol fakado komolyabb gondokat a ferfiak okozzak. Nekem 2 balesetem volt, mindkettot ferfi vezeto okozta. Az egyik csak koccanasos volt, de a masikban kishijan meghaltam az egesz csaladdal, a kocsi meg persze total lett. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden ferfi vezeto rossz, sot szerencsere sok a jo ferfi vezeto, de bizony koztuk is akad boven ellenpelda a jo vezetore. A tulzott mereszseg meg az idegesito benazasnal is nagyobb karokat tud okozni velemenyem szerint - nemtol fuggetlenul. Ti ezt hogy latjatok?
Részemről is néhány példa a totojázó veszélyességére:
1. Ha valaki be akar sorolni és nekem épp csak a gázról kell levennem a féket, akkor szeretem, elengedni; villogok neki szépen... totojázó mit csinál? Ahelyett, hogy besorolna lassít (nem baj, lassítok, ha már jeleztem ne legyen gond)... tovább lassít... nna és általában amikor az ember megelégeli a dolgot és továbbmenne, akkor szokott leesni nekik, hogy el vannak engedve és simán belémjönnek ha nem fékezek állóra...
2. (bonyolult szitu, remélem érthető lesz) Szintén kedves nőtársam balra akar kanyarodni, mögötte lévő teherautótól nem látni. A nagy gondolkodásban besorolni természetesen elfelejt, szembe senki nem jön, hátulról senki (bár azt úgyse látná az út jobb oldaláról)... a "hülye" sofőr a teherautó mögött azt érzékeli, hogy balra sorolva senki nincs, ha lenne is már rég lekanyarodott volna, tehát nyilván a teherautó lassít 0-ra ok nélkül... index ki, előzünk... a csaj természetesen oldalról teligázzal indulva belénk jött, mert akkor döntött úgy, hogy biztonságosan lekanyarodhat.
3. Autópályán a totojázók miután félóráig követik a kamiont kilencvennel... ha végül sikerül besorolniuk és megelőzni, annak annyira szoktak örülni, hogy bent is maradnak a belső sávban és ott tötyörögnek... gondolom mondani se kell, hogy mindenki nekiáll jobbról előzni ami azért eléggé életveszélyes tud lenni.
Nna ezért nem merek én autóba ülni, mert nőből vagyok és látom magunkat az utakon :D:D
"20 évvel ezelőtt versenypályának használtam az utakat"
Hogy erre valaki buszke es elvileg mar erett, felnott ember, az egyszeruen hihetetlen. Buntetestol valo felelem? Az nem jutott eszedbe, hogy valakit ki is nyirhatsz es attol kellene tartanod, nem csak a buntetestol? Nem szeretek ismeretlenul minositeni embereket, de az ilyen vakmero, empatiahianyos egyeneknel nem ismerek rosszabbat. Bocs, rossz emlekek, pont ilyen mentalitasu emberek miatt!!! Remelem, hogy majd sikerul megvaltoznod es nem leszel erre buszke tobbe...
"Félreértettél, nem vagyok büszke rá, és már rég leszoktam a férfias vetetési stílusról, de bosszant hogy a nőket mindíg a szerencsétlenkedéssel és tötyögéssel azonosítják."
Najó, de szerintem nem is arról volt szó, hogy milyen csúnya dolog a sztereotípia (hiszen az) és hogy rengeteg a kivétel, hanem arról, hogy van-e alapja... és ez szerintem tagadhatatlan.
Én is nő vagyok és annak idején én is mindennap kilométeres kerülőt tettem, mert szerpentinen akartam "száguldozni"... de ettől még tényleg gyakrabban látom nőtársaimat totojázni, mint pasikat.
Persze ez teljesen öngeneráló folyamat, mert miután 4 évig nem nagyon volt lehetőségem vezetni, ám folyamatosan hallgattam ahogy szidják a női vezetőket, persze, hogy félve ültem újra autóba...
Szóval a lényeg: engem is baromira idegesít, hogy tudom, ha valaki meglát.. nézd má' nő, ráadásul suzukival (igen-igen, súlyosbító tényező :D), akkor trivialitásként kezeli, hogy nem tudok vezetni.... de ettől még "statisztikailag" szerintem tény, hogy a totojázók/bizonytalankodók nagyobb részben nők, vagy idős bácsikák... a száguldozók meg tizenéves kamaszok, akik menőznek a haverjaik előtt...
Ez még nem jelenti azt, hogy az előitéletesdi ne lenne nagyon rossz dolog... csak azt, hogy a nők nagy átlagban igenis roszabbul... illetve inkább bizonytalanabbul vezetnek... persze ha ezt nem súlykolnák belénk születésünktől fogva, akkor sokat változhatna a helyzet. :)
Ez nem annak a kérdése, hogy mit gondolok. Két TÉNY van:
-A férfiak térbeli képességei jobbak, így ügyesebben vezetnek.
-A férfiak versengenek, míg a nők az óvatosságot részesítik előnyben és a biztonságos vezetést, ezért a statisztikák szerint kevesebb balesetet szenvednek, így biztonságosabb vezetőnek számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!