Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mikor lesznek elektromos autók?

Mikor lesznek elektromos autók?

Figyelt kérdés
Beleértve az autótól kezdve a kamionig mindent.
2011. jún. 23. 10:38
 1/10 anonim ***** válasza:

már vannak. csak nem terjedtek el, meg drágák is.

[link]

2011. jún. 23. 10:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem még egy jó darabig nem fognak elterjedni.
2011. jún. 23. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem 10 éven belül már lesz jó pár az utakon, múltkor az Opel 20 éves 'buliján' volt egy bemutató, ahol egy Elektromos autót mutattak, már megfizethető(bb) áron. (Egyébként azért is fog szerintem elterjedni, mert folyamatos a gyorsulása, tehát mindig az erejét adja ki, nem csak x fordulaton, pl ez az Opel asszem 170 Le, de az érzés mintha 220 Le lenne. Szerintem ez azért nagyot dob majd a piacon.)
2011. jún. 23. 11:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát már vannak durván száz éve: [link]

Amúgy ez hogy nem elterjedt szerintem nem teljesen igaz, nyugaton van viszonylag sok és az elkövetkezendő években is sokszorosára fog nőni a számuk, de a tisztán elektromos autónak egyenlőre nem biztos hogy van értelme mert a nagy-teljesítményű akkuk amikkel mostanában próbálkoznak nem túl megbízhatóak és kevésbé nagy a hatótávjuk. Ettől függetlenül már 10-20 éve is gyártottak hétköznapi használatra alkalmas modern elektromos autókat, lásd pl. Peugeot 106 Electrique.

2011. jún. 23. 12:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Az utolsónak van igaza!!! Manapság egy robbanómotor mégis csak megbízható hosszabb utakon mint egy elektromos autó! Amúgy manapság is szaladgálnak "elektromos" autók az utakon (Fél elektromos-EKO)

Át tudod kapcsolni akksis üzemmódra de robbanómotorra is!!!

2011. jún. 23. 15:37
 6/10 anonim ***** válasza:

A múltkor már egy srác pont ugyanezt kérdezte, ott egész szép kis eszmecsere bontakozott ki, keress rá archívumban!

De vitaindítóként:

Ahhoz hogy egy technológia elterjedjen, bevezetésre kerüljön, fejleszteni kell, a fejlesztés sok idő. Ha máról holnapra az összes autógyártó egy csapásra csak elektromos autót kezdene el tervezni, akkor is eltelne 3-4-5 év mire megjelenne az első valós modell. Az elterjedése újabb 5-10 év még akkor is ha nagyon pörgetik.

Mióta fejlesztik az elektromos autókat? Kb 100 éve.... Hány ember jár elektromos autóval? Kb 1-2 millió az egész világon (nincs pontos adatom, saccra). Ebből is a legtöbb inkább csak kísérleti jellegű, nem valós...

Mióta fejlesztik a hibrid hajtást? 20 éve? Hány hibrid autó van? Már egyre több, de még mindig riktaságnak számít, legyen mondjuk egész Mo-n 10 ezer db...

Amíg az elektromos autók megmaradnak a kísérletezgetés területén, és többe kerülnek mint egy sima autó (2-3 millió felett), és ezért még súlyos kompromisszumokat is kell kötni (hatótáv, állandó szarakodás az akkuval, időnként teljes akku csere), addig nem tudnak elterjedni.

Szerintem még legalább 30-40-50 évig maradnak a benzinesek... Persze ezt így nehéz kijelenteni, mert az átmenet folyamatos lesz...

2011. jún. 23. 20:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest (állítólag) 20 év a benzin hátralévő 'ideje', persze ez csak az átlagos benzinfogyasztás alapján van, de utána már valószínűleg nem nagyon lesz (aztán persze lehet, hogy valahonnan szereznek 40 éve elegendőt) , amúgy meg a villanymotorokon nincs mit fejleszteni, csak az akkumulátorokon kellene fejleszteni, mert túl nagy, és kevés ideig bírja az ekkora teljesítményleadást.
2011. jún. 23. 21:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Pont a múltkor mondták ha jól emlékszem a kaszpi tengerre (tó), hogy most több ország között folyik a harc melyiké legyen, mert nagoyn sok olajmező van alatta, több évtizedre elegendő...

Egyébként pont ez a hülyeség, hogy mindenki azt mondja csak az akkukat kell fejleszteni. Miért nem lehet valamit a motoron is? Nem hiszem el hogy nem lehetne valami ügyes trükkel tovább növelni a hatékonyságát... És ha hatékonyabb, akkor ügye a kicsi akksival is tovább bírja...

2011. jún. 23. 21:59
 9/10 anonim ***** válasza:
De a motorokat is fejlesztik: Múltkor olvastam, hogy valami '6 ütemű' motort feltalált egy ember, ami azt hiszem 20%-al csökkenti a fogyasztást. És hidd el én örülnék nagyon, ha még jó pár évig lennének benzines motorok.
2011. jún. 23. 22:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs dupla: [link]
2011. jún. 23. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!