Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ki mit gondol a kamionosok...

Ki mit gondol a kamionosok előzési tilalmárol az autópályákon?

Figyelt kérdés
nekem sok a kamionos ismerősöm es nagyon átkozzák a tilalmat mert nem lehet haladni
2011. jún. 10. 16:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"tudnak g*cizni de nem direkt hogy téghed szopasanak csak tudod neki időre kel meni mert ha nem akor nagy pénzt veszit..."

És a 91 vs 89 előzéssel nyersz 500km-en 10 percet. Nem ezen fog múlni.

2011. jún. 11. 09:13
 12/26 anonim ***** válasza:
Meg,ugye a túlfogyasztást is díjazzák.Legalább most tudnak szélárnyékban menni:)
2011. jún. 11. 11:33
 13/26 A kérdező kommentje:
mondjuk mint nekem kamion imadonak szep latvany a hoszu konvoj :) februarban is az M1 esen gyortol tatabanyaig eleg sokat lattam
2011. jún. 11. 13:24
 14/26 anonim ***** válasza:
ja de tudod nem csak 89 vs 91es előzéek vanak borsodi kamionopsk vagyunk ahol kilehet fogni elég gyakran 60asakat is...
2011. jún. 11. 16:24
 15/26 anonim ***** válasza:

Jó magyar szokás szerint a jogalkotó nem gondolta ezt rendesen végig. Úgy kellett volna megalkotni a jogszabályt, hogy ha valaki mondjuk 60-70el megy, az megelőzhető legyen, de csak akkor, ha az előző kamion az előzést max. 300m-en be tudja fejezni.

Az első időkbe kőkemény ellenőrzések, és aki esetleg erre hivatkozva mégis eljátszaná a 92-vel előzőm a 90-el haladót, azt nagyon csúnyán megb*ni, akár 300e ft-ra is ott a helyszínen. Ha nincs nála annyi, akkor pedig szépen kamion lefoglalás. Ezt pedig már egyik szállító sem merné bevállalni.

Az nonszensz amikor 92-vel előzik egymást km-eken keresztül, de az is gáz, hogy mondjuk 60al szarakodó ifa miatt feltartjuk az egész mögötte haladó kamionsort.

Ezzel a kiegészítéssel szerintem tök jó lenne ez a szabály. Így szegény kamionosokat egy kicsit sajnálom, rossz lehet valaki mögé beragadni 60-70el.

2011. jún. 13. 13:42
 16/26 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon nagy kibäszás volt. Bírom amikor a postások, állatszállítók, na meg a személyautósok mennek előttem 50-60al és nem tudok előzni. Ha már ennyire akarják legyen...de csináljanak egy bizonyos sebességhatárt és büntessék akik azalatt mennek. Így normálisan lehetne haladni. Bevallom én is szoktam előzni de olyankor már nem érdekel
2011. júl. 7. 19:30
 17/26 A kérdező kommentje:
en lata most voltam nemetbe ausztriaba mg szolveniaba es magyarorszagonde tiszt aszopas ... es kamionnal voltam utaskent
2011. júl. 19. 23:00
 18/26 krukki válasza:
Amikor egy veszélyes anyagot szállító jármű (ADR) 80 km/h-val halad előtted, és te 90 km/h-val tudnál menni, az elég bosszantó, hogy beállítod a tempomatot 80 km/h-ra és egy kisebb dombon utoléred, lelassítasz, aztán mikor egyenes a pálya, akkor felgyorsítasz utána. Meg tudnád előzni, nem arról van szó, hogy mennyivel előbb érsz oda a "címre", hanem arról, hogy folyamatosan azt figyeled, nehogy ráfuss... Bocs a fogalmazásért, amúgy nemzetközizek főleg Szlovákiában... Azt sem értem, hogy Magyarországon miért csak 80 km/h a 7.5 Tonna felett az autópálya sebességhatár. :-/ Szlovákiában közúton, autóúton, autópályán 90 km/h!!! Az autópályáink minősége elég közeli a Szlovákéhoz... Bocsi a fogalmazási hibákért!
2012. jún. 18. 19:39
 19/26 anonim válasza:
A sok rosszindulatú bohócnak szól ez ! Tudod te iqhuszár azért előzi egyik kamion a másikat akkor is ha van köztük 2-3 km/h különbség mert az a 2-3km/h különbség 1 óra alatt jelent neki annyi pluszt (remélem nem kell részletezni :) hogy miért) egy nap ha az általános vezetési időt nézzük 9 óra tehát 27km-rel tovább ér. Ez pénzben is sokat jelent neki hosszútávon főleg ha időre megy hogy ne legyen seggberúgás. És nem kell a pofázás hogy feltartanak ! Nem tudom mit szólnál ha bemennétek boltba ahová jártok és nem lenne élelmiszer vagy bármi egyéb a polcon. Tudod németben van pár nyerges pótjára felírva persze németül hogy az élelmiszer nem a szupermarketben terem. Náluk a többség segíti a sofőrök munkáját tudják értik amit ti tudatlanok nem ;) Tisztelet a kivételnek. Kamionos szemszögből nyilván nagyon szar helyzet ez főleg ha kifog az ember egy olyan jóképességűt aki kiskorában masiniszta akart lenni és szedi össze a többieket. Remélem megértik páran amit írtam. A kollégáknak meg széles utat és baleset mentes gurit !! :)
2014. márc. 3. 11:19
 20/26 anonim ***** válasza:

1. Én ráírnám a kamion hátuljára rakott tábla alá, hogy helyi termelőtől vásárolok, nem kell a messziről hozott, drága, íztelen termék.

2. Előírnám, hogy az előzendő kamionnak kutya kötelessége lelassítania 70-re, hogy ki lehessen őket előzni rövid idő alatt.

2014. márc. 3. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!