Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mik a feltételek hogy pilóta...

Mik a feltételek hogy pilóta legyek? Pl. magasság meg ilyenek

Figyelt kérdés
2011. jún. 2. 10:40
 1/8 anonim ***** válasza:
csak súlyt tudok ami 80kg
2011. jún. 2. 10:47
 2/8 anonim ***** válasza:
2011. jún. 2. 11:06
 3/8 anonim válasza:
31%
A fizikai jegyeken túl nNagyon nagyon sok pénz.A pilóta képzés nagyon sokba kerül, és ha jól tudom nem is térül meg hamar. Ezt egy légimentő helikopter pilótájától tudom egyébként.
2011. jún. 2. 11:18
 4/8 anonim válasza:
100%

Milyen pilóta? Kereskedelmi, utasszállítón? Légitársaság függő. De nincs sok korlát: Minimum: 160-165 cm ill. 190-195cm-t elérni pipiskedve kézzel(pilótának is, nem csak crew). Max 193 cm testmagasság. Max 30BMI. Látáskorrekció max.+- 3 vagy 4 dioptria lehet(lt függ) egyéb szembetegségek nélkül, néhány légitársaság kizárja a műtéti látáskorrekción átesett jelölteket. Amúgy meg repülős angol középfok, érettségi, de most tudnak válogatni és szeretnek műszaki főiskolai végzettségű pilótákat választani, erkölcsi, pszich. teszt, nemzetbizt átvilágítás, orvosi alkalmasság(vérnyomás, cukor, pulzus, hallás ok legyen - nem kell ideális tág korlátok vannak vérnyomás max 140/100, nyug. pulzus 100 stb, és nem nézik ha begyógyszerezed magad h. átmenj ), repült órák + külön jogsi minden géptípusra. Jah ez utóbbi ameddig Boeinget ill., egyéb többmotoros sugárhajtású gépen repülhetsz olyan 30 millió HUF.

Vadászrepülő, kísérleti stb... Sokkal szigorúbb. Ha érdekel leírom, de MO. állampolgársággal nem sok esélyed van, meg minek is, ha nem repülnek a vadászgépeink és több repülős főtisztünk van mint vadászgépünk...

Hobbi, vitorlázó egymotoros stb. képzésre nem sok előírás van. Azon kívül, hogy fizess. (amúgy nem eget rengető 2-3 millből megvan a repült óra+jogsi)

Helikopter: drága kiképzés 15-20mill, cserébe keveset keresel. És szerintem nem is akkora fun.

A legjobb ötlet ha pénzt szeretnél keresni és repülni többmotoros légcsavaros kis-közepes gépre jogsit kapni aztán lehet melózgatni ahol nincsenek utak PL. Ausztrália, Oroszo., Kanada, Alaszka... Simán kapsz vízumot + havi 3-8 ezer dollár közti fizut annak függvényében mennyire félreeső helyen kell dolgoznod.

Amúgy hajrá, jó szakma, bár le kell mondani ezer dologról ,de pénzben, presztízsben, élményben és jó csajokban nem lesz hiány:D Viszont ha csinálod akkor komolyan, mert nagyot lehet bukni anyagilag, ha nem piacképes a drágán vásárolt tudásod.

2011. jún. 2. 11:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat ,de akkor 195cm-el biztos nem lehetek pilóta?
2011. jún. 3. 07:57
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
igen ez engem is érdekelne én is 195 vagyok 16 évesen, Lufthansánál max 198 de, én nem tudom elképzelni, hogy ha pl éppen 2m vagy nem engednek át, az a 2 centi csak a sz*patás kedvéért van.
2011. aug. 14. 22:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Nincs megkötés. Annyi van csak, hogy "b) A vizsgált személy rendelkezzék megfelelő ülő magassággal, kéz- és lábhosszal, izomerővel a szakszolgálati feladatok biztonságos ellátásához (lásd a IV. Fejezet 9. Függelék 1. pontját)." - azaz férjél bele a gépbe.
2012. máj. 14. 17:54
 8/8 anonim ***** válasza:
"A 160 cm-nél alacsonyabb és 185 cm-nél magasabb jelölt nem alkalmas vadászpilóta jelöltnek, 190 cm fölött pedig I/B jelölt alkalmassága is megkérdőjeleződik. A 20 %-nál nagyobb testsúly hiány a "kell" (normális testmagasság cm-ben -105) értékhez viszonyítva általában rossz fizikai kondíciót is maga után von. Természetesen inkább a testsúly fölösleg gyakoribb: 20-30 % fölötti elhízás (30 fölötti BMI-testtömeg index, testmagasság (m-ben) a négyzeten, osztva a testsúllyal, m2/kg egységben) kizáró ok. A GRIPEN-re történő átképzésnél a svéd kritériumot kellett elfogadnunk: a könnyüsúlyú Martin-Baker katapultülés miatt a pilóta súlya nem lehet több 89 kg-nál."
2021. jún. 13. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!