Miután megkapom a jogosítványt mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ne kelljen mellettem ülnie valakinek az anyósülésen, hanem teljesen egyedül vezethessek a kocsiban?
Nem kell, es ez is kavaras. Az oktato ul melletted amig meg nincs jogositvanyod, onnantol egyedul vezetsz.
Nyugaton mas a rendszer, a francia szabalyozast tudom, ott van az, hogy valaszthatsz hogy az ervenyes KRESZ vizsga utan hogyan sajatitod el a forgalomban vezetest. Van a hagyomanyos autosiskolas-oktatos rendszer (borzalmasan draga, 2-3000 euro egy jogositvany, pont ezert hanyagolja aki teheti), illetve van az AAC rendszer aminek az a lenyege hogy valaki ul melletted (pl csaladtag, lenyeg hogy legalabb ot eve legyen jogositvanya) es o lenyegeben az oktatod. Megvan hogy mennyit vagy koteles igy levezetni (ha jol tudom minimum egy ev, es min valahanyezer km), ezutan jogod van forgalmi vizsgat tenni (ugy mintha autosiskolaban vezettel volna).
De ha megvan a jogositvanyod akkor itt is az elso perctol egyedul vezethetsz, csak friss jogositvannyal kint kell lenni az A betunek (hagyomanyos rendszer eseten 3, AAC eseten 2 evig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!