Teherautoval beletolattam egy parkolo kocsiba és lett egy kis horpadás a motorháztetön. Utána elmentem amit felvett egy kamera és a tulaj feljelentett a rendörségen. Mi lehet a büntetés?
első ,ha ennyire rossz napod van inkább ne is válaszolj...
Szerintem megfizettetik a kárt + valami bünti mert elmentél ,de szerintem megmondhatod ,hogy nagyon fontos határidős fuvar volt.Esetleg beszélhetnél az autó tulajdonosával ,hogy ezt ti ketten lerendezitek.Pl megcsináltatod neki a motorháztetőt.ez legalább 20ezer lesz.
A kárt a biztosító kifizeti, aztán kamatostul vissza fogja venni, mert ugye megemelkedik a biztosítási díj.
Ha sajátod a teherautó sokkal célszerűbb lenne/lett volna megegyezni a tulajjal. A rendőrséget meg amennyire lehet kihagyni a dologból.
Gondolom kimentek a rendőrök lefényképezni, ez is plusz pénz ( kb. 8 éve volt 10.000 Ft.)-
Rendőrségi kihalgatás kb. 1 óra alatt meg van.
Plusz bünti a zsaruktól. Bíztósítóhoz járkálni, ott visszasorolnak.
Ilyenkor a kárt szenvedett fél szélvédőjére egy cetlit kell helyezni az elérhetőségeddel, ( név, telcsi szám )
3 perc alatt meg van.
Most rá fog menni egy teljes napod vagy még több, ha alkalmazott vagy akkor a fönöktől lehet majd szabit kérni.
Ha nagyon akaratos, akkor fellebez és bíróság is lehet belőle. Tachograf korongot vagy a soförkártyát is ellenőrzik majd, és ha 90 -el mentél vagy nem tartottad be a pihenő időt az is plusz bünti.
Gondolom így fog lezajlani. Nagy gond!
A cselekmény megnevezése:
Helyszín szándékos elhagyása, károkozást követően!
A" kis horpadás", az lehet akár milliós kár is.
A biztosító nem fizet, mert elhagytad a helyszínt.
A tulajnak egyéb követelése is lehet.
Ehhez jön a büntetés összege.
Egy-két millából megúszhatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!