A rendőrség szerint fotó van róla, hogy "szabályszegést" követtem el. Mi van ha nem tudom ki vezette a kocsit egy hónappal ezelőtt?
Nem a Szombathelyi központ, hanem a helyi hék küldték a levelet.
Nem közigazgatási eljárásról van szó!
Hogy érthető legyen:
Nem derül ki, hogy milyen büntetést kapott, mert 66km/h az már közig. bírság, ott pedig nincs lehetőség fellebbezni, és bejárkálni.
Ha szabálysértési feljelentést kapott, vagy helyszíni bírságot, ami 65km/h alatt lehetséges, akkor van esélye arra, hogy megszüntetik. De itt még nagyon sok dolgot kell akkor bizonyítanija.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:17
Na így már rendben van. Érthető. 65km/h felett a közig. bírságnál már nincs lehetőséged, az üzembentartó felel. Ez az objektív felelősség, és a közigazgatási bírság. A szabálysértési feljelentés, mint amit te kaptál, az szabálysértési eljárás, és nem objektív felelősség, ezért van LEHETŐSÉGED a megszüntetését kérni.
Köszönöm a válaszokat!
Bementem, megnéztem a felvételt, nem látszik ki vezette.
Azt írtam nekik a mellékelt "visszaküldendő tanúvallomásra,
hogy egy családtag vezette.
Azt mondta az ügyintéző aki átvette, hogy majd kapok egy határozatot, miszerint megszüntetik az eljárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!