Kocsiba házimozi hangfal?
Megoldható hogy a kocsiba a házimozi hangszóróját kössem be?
Ugyanúgy 2 helyre kell csatlakoztatni ezt is, és amint láttam a kocsiba is két kivezetése van a hangszóróknak.
Rá lehet kötni a hangfalat?
Úgy megoldható hogy mindkettő egy kivezetésre van kötve, és akkor szól a kocsi hangszórója is + a hangfal is?
Na, nem akarok veled kötözködni...
Elfáradok, amíg elmegyek a boltig, mert nagyon messze van, ráadásul átvernek a szépen hangzó ezerkétszázvattoserősítővanazautórádióbanöcsémezszíjjelszaggatjaadobhártyádat dumával. A helyi elektronikai alkatrész lerakat egyébként is közelebb van :)
Nem szól tisztán? Ez egy relatív fogalom, mert a 8 ohmtól ugyanolyan szép tisztán (már amennyire a fejegység belső erősítőjének hatalmas teljesítménye engedi) szól, mint a 4 ohmos, viszont a nagyobb ellenállás miatt halkabban. Az, hogy élvezhetetlenül rossz, az nem a 8 ohm miatt van, sokkal inkább a fejegység kis teljesítménye miatt. Itt jön be a képbe, az általad emlegetett 4x45W teljesítmény, ami jó, ha valós 5-7W. Előfordul, hogy a gyenge végfoknak köszönhetően összesen a 4 csatorna teljesítménye ennyi. Ha nem hiszed, nézz meg egy valós 45W teljesítményű erősítő méreteit, és képzeld el, hogyan is férne bele a fejegységbe. Nem kell elmagyaráznod, ezzel foglalkozom. :)
Remélem én is érthető voltam :)
Remélem nincs harag :)
Ha ez a szakmád, kérlek ajánlanál nekem gyári kazettás rádióhoz egy hangszórópárt?
Linket kérlek.
13 centis kell, és egy pár hangszóró (2db).
Az autó: '99 Skoda Felicia.
Semmi harag XD..akkor gondolom te is szereltél már jópár ilyet....
A kisebb feszültség miatt nem szól tisztán ha nagyobb kötődik rá, mert ilyen esetben ha nagyobbat kötsz rá az erősítő tápja alul van méretezve, emiatt kezd el torzítani. Minél nagyobb a teljesítmény annál nagyobb a torzítás.
Az elõírás szerint:
8 ohmosnak az ellenállása bármely frekin 6,4 ohm felett kell lenni
6 ohmosnak az ellenállása bármely frekin 4,8 ohm felett kell lenni
4 ohmosnak az ellenállása bármely frekin 3,2 ohm felett kell lenni
És ennek alapján ragasztják rá egy hangfalra, hogy hány ohmos.
Nem unatkozásból gyártanak a kocsikba 4 Oh-most.
Én elhiszem hogy jó bele a 8 Ohm os HA külön erősítőt veszel mellé, de itt most az olcsó megoldás számít, mert írta a kérdező, nem keresőképes, akkor a zsebpénznek megfelelő 13 cm es 4 Ohm os hangszóró kell. Ezért mondom Sal Boxer hangszóró a legjobb megoldás, olcsó és szépen szól és 2 utas(mély és magas egyben)
másrészt a plusz erősítők meg ilyenek után az akkumulátort is nagyobbra kell cserélni egyes esetekben, ezért ami bele való olyat kell alkalmazni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!