Kerékpártúra közúton?
A kérdésem a következő lenne, vagyis ez inkább csak a bevezető.
Nyáron, 2 barátommal egy kisebb bringatúrát szervezünk, a Balaton környékén, körül. A pontos útvonalat még nem tudjuk, de ezért is kérdezgetek itt. Valószínűleg Akarattyáról indulnánk, Alsóörsig gurulnánk, lepakolunk, pihenünk, és újra útnak indulunk. Ez még nem biztos, ami most jön, az a fontos: érdemes-e Akarattyáról Siófokig legurulni (persze, hogy érdemes), azaz van-e erre kijelölt kerékpárút? Néztem képeket, ahogy láttam, csak ajánlott közút van, ez mennyire biztonságos? Tavaly Alsóörs-Akarattya útvonalat tettük meg, ahol végig volt kerékpárút, nem is volt semmi probléma. De mennyire kell óvatosnak lenni ilyen közutakon?
Innen szedtem az infókat, előre köszönöm a válaszokat.
Köszönöm szépen, én is ilyesmire számítottam.
Alapvetően 5 féle út van a Balaton körül, külön kerékpárra (ez a déli szakaszon sajnos nem túl sok), bringások számára tiltott főút, egy nem ajánlott főút, biciklivel járható közút (ez szerintem még forgalmasabb), és a javasolt közút. Mivel a javasolt közút és a kerékpárút váltogatják egymást, szerintem működni fog. :)
Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!