Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a baj a riasztómmal?

Mi a baj a riasztómmal?

Figyelt kérdés

Reggel ahogy mentem a garázsba az autóért, arra lettem figyelmes, hogy be van zárva az ajtaja. Legalább is a baloldalon mindkettő be volt és központizáras + riasztós. Bementem a tartalékkulcsért, kinyitottam az autót, beültem és ekkor vettem észre, hogy a másik kulcs, pedig benne volt egyenes állásban (vagy hogy mondják ezt), nem elfordítva (tehát ahogy mindig is benne hagyjuk ha a garázsba állunk vele). Ilyen még nem volt egyszer se, ez hogyan lehetséges?

Másik gondom az vele, hogy nem riaszt. Így vettük az autót, előző gazdája szereltette bele. A távirányítón 3 gomb van, egyikkel lezárja mind a négy ajtót (érdekes módon a csomagtartót nem...az kulcsos), másikkal kinyitja és van egy "pánik" gomb is rajta, de az nem tudom mire funkcionál, mert hiába nyomom, nem csinál semmit. Lezárni lezárja az ajtókat, de ha kinyitom kulccsal a bal elsőt és úgy akarok beszállni, nem riaszt.

Máskor akkor is riasztott, ha úgy nyomtam le a "zár" gombot, hogy az egyik ajtó tárva nyitva maradt. Egyszer elvittem egy autóvillamossági szakemberhez, az 2 perc alatt megcsinálta horribilisen nagy összegért, úgy hogy ezt a verziót nélkülözném.

Azt már megszoktam, hogy pl ha nagyon hideg van kint, akkor a bal hátsó ajtót nem zárja le, ilyenkor kinyitom a távirányítóval, a bal hátsó ajtó gombját lenyomom, majd bezárom a távirányítóval.

Azok válaszát várom, akik jártasak a témában.

2011. márc. 9. 11:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Darabokra kellene szedni a szervomotorok körül, megpucolni, és beállítani őket, minden ajtón, hogy ne tudjon szorulni. A riasztód bekötését is szemügyre kellene venni, mert valószínűleg kókler munka volt a bekötése.
2011. márc. 9. 12:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyszerű. Ahogy olvasom, ez már nem nekem való feladat. Köszi a választ. :(
2011. márc. 9. 13:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!