Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » B kategóriás jogsival, ha...

B kategóriás jogsival, ha vezetek egy traktort akko9r milyen pótkocsit húzhatok?

Figyelt kérdés
Én eddig úgy tudtam hogy 750 kg nál kisebbet, de valaki állítja hogy ez megváltozott és hogy lehet nagyobbat is.
2011. febr. 13. 20:35
 1/5 A kérdező kommentje:
de mondanak mindent a rendszámok színéről is.
2011. febr. 13. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem van trakeszból jogsim,de elnézést,ha nem mondok igazat,mert nekem is mondtak sokmindent.Úgy tudom,hogy b-s jogsival egy kéttengelyes pótkocsit lehet húzni,nem tudom,750 kilóig.Két pótkocsi húzásához már t-s jogsi kell,meg ahhoz is,ha dolgozni akarsz vele.Érdekes,hogy amikor jogsiztam belőle,mindent csináltunk,amit a b-nek szabad,de amit nem,abból semmit.Furcsán viszonyulnak ehhez a traktorosdihoz.:)
2011. febr. 13. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyszerre 1 darab bármekkora össztömegű mezőgazdasági vontatóval vontathatsz maximum 1 darab legfeljebb 750 kilogramm össztömegű bármit. (pótkocsi, eke, tárcsa...)
2011. febr. 14. 08:10
 4/5 anonim ***** válasza:
2011. febr. 14. 08:28
 5/5 anonim ***** válasza:
24%

Attól függ hogy milyen a traktor.

Én úgy tudom hogy a traktornak van valami vontatóképessége és azt nem haladhatja meg. Azt tudom hogy az MTZ-nek(820-as) 160 mázs a vontató kapacitása.

A lényeg hogy a vonatóképeség alatt legyen a ptókocsi össztomege ami szigorúan egytengelyes.

Ha 2 tengelyes akkor már kell rá E kategóriás jogosítvány is.

2011. febr. 14. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!