Közlekedési szokások az USA-ban? Mire figyeljek?
Tudj angolul rendesen, mert ott szinte mindent szöveggel írnak ki. Tartsd be a sebesség határokat,KRESZ-t.Ha igazoltat 1 rendőr ne szállj ki a kocsiból mert az akár le is lőhet a helyszínen,(csakis akkor lehet ha arra kér hogy szállj ki).
Nagyjából ennyi, nekem sincs ottani rutinom,de mivel senki se válaszolt neked én is csak 1 ismerősöm által mesélteket mondom.
nem csak hogy ne szálj ki a kocsiból, az irataidért is csak akkor nyúlj ha a rendőr mondja mert amúgy fegyvert fog rántani.
Amit halottam még és érdekes az a 4 stoptáblás kereszteződést, az a lényege hogy mind a 4 irányból stop tábla van, és annak van elsőbbsége aki előbb odaér
A STOP és elsőbbségadás kötelező (YIELD) kivételével minden tábla más, mint nálunk, de logikus, és legtöbbször szöveggel van kiírva, nincs ábra. (Pl. No Parking, Do Not Pass, Right Lane Must Turn Right, stb...) Ha nincs semmi elsőbbséget szabályzó tábla, neked van elsőbbséged. Gyakori a 4-Way-Stop, tehát aki először ér oda, az indul először. Ha egyszerre ér két autó, akkor a jobbról érkezőnek van elsőbbsége. Az ellenkező irányú sávokat sárga vonal választja el, a lámpák meg a kereszteződés másik végében vannak. Gyakran nincs behajtani tilos tábla ez egyirányú utcáknál, az One Way tábla irányát kell figyelni behajtás előtt. Sok autón piros index van hátul, ami a féklámpa is egyben. Ha megáll egy iskolabusz, és villog, meg kihajtja a stop táblát, meg kell állnod akár mögötte mész, akár szemből jössz! Vezetés előtt ihatsz, de csak keveset (0.8 ezrelék). Fontos, ha megállít a rendőr, NE szállj ki, NE matass sehol, mert gyanússá válsz, és akár le is lőhet. A legtöbb kocsi automata váltós, nagyköbcentis, a benzin olcsó, 3 dollár/gallon (kb 160 Ft/liter) körül van.
Van még sok eltérés, ennyi jutott most eszembe, írd be googbe-ba, hogy rules of the road és utána az állam nevét ahova tervezel menni, és töltsd le a kézikönyvet.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske.
A jórészük már nem volt új infó, de azért egy-két dolgot megtudtam.
Autót venni fogok nem bérelek, így tudtam megoldani, hogy ne automata legyen.
az alkoholfogyasztás valóban nem egységes államonként, van amelyik államba ha egy kortyot ittál akkor már bevisznek, van ahol ha 0,8-at fújsz a szondán akkor visznek be, van ahol ilyen hülye feladatokat kell megcsinálni (csíkon egyenesen végigmenni, 1 lábon megállni, 3000-től egyenként számolni, stbstb.) és ha elbuksz rajta, akkor visznek be.
Van ahol más de azt nem tudom pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!