Tényleg nem kell elolvasni a KRESZ könyvet?
Ismerősöm úgy ment át, hogy nem olvasott semmit a KRESZ-ről, csak a tesztet gyakorolta 3 hétig.
Ez vissza fizetődő?
Teljesen felesleges megtanulni a KRESZ-t.
(Szerintetek.)
Azt gondoljátok, hogy ez olyan mint az iskolai puskázás.
Lehet, hogy sikerül átcsusszanni a vizsgán...
Na és utána??
Kint az utcán autó vezetés közben,
hogyan lesz majd szerintetek??
Elárulom:
Vagy megöltök valakit, vagy titeket ölnek meg !!!
Ha szerencsétek lesz, akkor csak vagy a kórházba,
vagy a börtönbe mentek!!!
Inkább ezen kellene elgondolkozni!!!
Szerintem, ha odafigyelsz rendesen a KRESZ tanfolyamon, akkor nem lesz gondod belőle.
A vizsgabiztos csak akkor fog kérdezni tőled szabályokat a vizsgán, ha azt látja, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy hogyan kell végrehajtani az adott manővert. Azt elmagyarázni meg az oktató dolga, nem a KRESZ könyvé.
az utolsó nagyon jól mondja.
Most leírok mindent és innentől kezdve minden ilyen kérdésre ezt fogom be copy paste-elni (mert kb. naponta jön egy ilyen kérdés)
A kresz vizsga egy dolog, az élet megint más.
A kresz vizsgán nem feltétlenül tudsz átmenni csak a könyv elolvasásával, viszont akkor sem feltétlenül mész át, ha nem olvastad el a könyvet.
A szabályokat több szempontból is érdemes tudni:
- egyrészt tudd hogy mikor milyen szabályt kell(ene) alkalmazni (ezt tesztekből nem fogod megtudni)
- másrészt ha esetleg baleset van, nem árt tudni hogy kinek is van igaza és miért. Érdemes-e harcolnod az igazadért, vagy jobban jársz ha megpróbálod eltussolni az ügyet mert különben jobban megszívnád (ilyet is hallottam már, hogy nekiállt fellebbezni hogy miért úgy volt és a véégn több büntit kapott)
- ha a rendőr meg akar büntetni nem árt tudni hogy jogosan akarja-e vagy sem
Teljesen más egy szitu akkor, ha mondjuk szabálytalankodsz, de tisztában vagy azzal, hogy nem szabályos. Adott esetben ha ezt jelzed a többi közlekedőnek, akkor elnézőbbek lesznek veled, mert látják rajtad a "tudom bűnös voltam, bocs" hozzáállást ami összehasonlíthatatlan mondjuk egy bunkóval akinek meg fogalma sincs arról mit is csinál.
A kresz teszteket be lehet magolni, de azokat utána szépen el is felejted.
Leírom én hogy tanultam:
- könyvet 1* elolvasni csak úgy mint egy olvasmány, mintha regény lenne
- még1* elolvasni, de már értelmezve a szabályokat, összefüggéseket kereni, megérteni mi miért van
- megint elolvastam de már próbáltam megtanulni
Közben teszteket csinálgattam, és ha valami nagy homály volt, arra rágyúrtam.
Kedvenc ellenőrző kérdéseim azok számára akik a "elég a teszt" álláspontot képviselik:
Mi a különbség a balra kanyarodni tilos és az úton megfordulni tilos tábla között a megfordulás tekintetében?
Ha megállsz a saroktól 3m-re és a rendőr meg akar büntetni, jogosan teszi-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!