Honnan tudja a rendőr, hogy kontaktlencsém van?
Ugye ha baj van a szemünkkel,akkor kötelező vezetés közben a szemüveg.De mi van a kontaktlencsével?
Azt honnan tudja,hogy épp van-e a szememen?
Megmutatod neki az ápoló folyadékot és a tartót.
Elvileg ezek közül egy tuti nálad van.
Ööö, sehonnan, és nem is foglalkozik vele.
Én szemüveges vagyok, viszont úgy csináltattam az igazolványképet a jogsimhoz, hogy kontaktlencsém lesz, így gyakorlatilag szemüveg nélkül vagyok rajta. Ha lencsében vezetek, akkor a rendőrt nem is érdekli, habár ott van a korlátozás a jogsiban. Ha meg szemüvegben vezetek, és esetleg rákérdezne, akkor megint csak ott van a korlátozás a jogsiban, és mondjuk azt mondom h pihenőt tartok (elvileg kell is, ilyenkor szemüveget kell hordani) Számtalanszor igazoltattak, szondáztattak, "kötöttek már belém", de a kontaktlencse vagy a szemüveg soha nem érdekelte őket. Egyébként látok rendesen mindkettővel.
Egyébként, onnan tudja, hogy megkérdezi. Te pedig megmondod. :) A lencse is olyan segédeszköz mint a szemüveg, tehát azt is viselheted vezetés közben, hacsak az igazolványképeden nem szemüvegben vagy. Az már szerintem necces, legalábbis nekem így mondták anno az autós suliban.
Jah és még annyit, hogy nem dolga a rendőrnek szakérteni, ha nem adsz okot rá, nem hiszem hogy rendszámtáblákat olvastat veled. Ugyanúgy lehet 0-ás szemüveg is rajtad, azt sem fogja elkérni, hogy megnézze :) Elsősorban a saját és mások biztonsága érdekében kell hordani a lencsét/szemüveget nem a rendőr miatt.
Egyébként nálam sincs soha tartó és folyadék vezetés közben, ugyanis nem kell. Egy szemcsepp szokott nálam lenni, ha kiszáradna véletlen :)
Emlékeim szerint fel van tüntetve valahol a papírokon, ha szemüveges vagy. oké. Viszont a kontaktlencsét is külön bele kell íratni. Amúgy könnyű kiszúrni, üvegesen csillog kicsit a szem és van karimája a lencsének. :D
De ha azért kérdezed, mert szemüveg v lencse nélkül vezetsz, akkor takarodj! :P
A jogosítványban /utolsó, 12./ oszlopban kódszámokkal vannak jelölve a korlátozások. Más kódja van a szemüveggel vezetésnek (azt hiszem 0101) és más kódja a kontaktlencsének (0102).
Köszönöm a válaszokat:)
01:04!!! Azért kérdeztem,mert most váltottam szemüvegről lencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!