Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan tettetek tul magatokat...

Hogyan tettetek tul magatokat egy komolyabb autobaleseten?

Figyelt kérdés
Tudtatok azonnal vezetni ujra? Mennyi idot vett igenybe, hogy feldolgozzatok, ami tortent? Nekem epp 1 honapja volt egy autobalesetem...totalkarosra tortek a vadi uj kocsimat, amit 1 hettel a baleset elott vettem. Az elso teljesen uj kocsim volt. Az anyagi kar jelentos (amit elvesztettem rajta), de az nem is zavarna, csak erzelmileg nagyon megviselt sok okbol, mert nagyon felelotlen volt a masik vezeto. Csodaval hataros, hogy csak kicsit serultem meg a korulmenyekhez kepest, igy vegulis szerencsem volt, hogy tuleltem. Azota nem merek vezetni es ettol meg rosszabbul erzem magam, mert haszontalannak tartom magam ilyen allapotomban. Probalkoztam terapiaval, de nem segitett. Fogalmam sincs, hogy kepes leszek-e ujra a regi lenni valaha. A baleset elott rengeteget vezettem, imadtam, elveztem, de mar nem tudok semmi jot belelatni. Felek, hogy ujra megtortenik es a csaladomnak, gyerekeknek baja eshet (csoda, hogy ok nem serultek meg a balesetben).
2011. jan. 19. 08:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Életemben először 14 évesen szüleimmel voltam mikor totálkárosra tört a kocsi velünk,jeges úton megcsúszott,többször átpördült ,majd a tetjén állt meg.Az akkor pár hónapos kisöcsém az én ölemben aludt babahordozó nélkül.szerencsére senki nem sérült meg nagyon,öcsém sokkot kapott,évekig fél kocsiba ülni (most 10 éves,már nem fél).Rám nem igazán hatott,lehet abban a korban voltam.A gyerekek jobban viselik:)

Pár évvel ezelőtt másfél kocsinyi helyen 2 kocsi jött szembe,két oldalt hatalmas árok...a lada motorja az anyósülésen kötött ki,nem lett bajom.Friss jogsival épphogy el tudtam magyarázni hogy nem én vagyok a hülye ha nem tudok átrepülni két kocsit...másnap már vezettem,muszáj volt,az élet nem áll meg...

Tavaly párommal a szülei kocsiját tettük tönkre,igaz nem én vezettem.elkapta a kormányt mert egy kutyát látott (én nem).Milliós kár,biztositó semmit nem fizetett,párom hónapokig még buszra is nehezen szállt,vezetni meg egyáltalán nem,inkább tömegközlekedett órákkal többet.Aztán muszáj volt egyszer vezetnie,és megerőltette magát...de eleinte látni lehetett ahogy összehuzza magát mint mikor repült velünk a kocsi...

De idővel megszokta

kitartás,1 hónap nem sok,először ülj be más mellé,utána csak a környéken vezess sokszor,üres utcákban,ahol biztos nem ehet baj

majd visszajön a bátorság

2011. jan. 19. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:
mi jöttünk haza angliából kamionnal és a kolléga vezetett én meg aludtam és arra keltem fel hogy össze vissza csapodok a fülkében belül az oldalának ahogy borultunk a kamionnal...és ez ausztriában volt felhivtam barátnömet jöjjön értem és mivel nagyon ideges volt meg minden mire kiért ezért hazafele én vezettem tehát engem nem viselt meg
2011. jan. 19. 12:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahoj!

Nekem Brnoban sikerült egy telizöldnél a családdal rakott autóval elkapni egy autót. Hát mit mondjak, szerencse, hogy más is tudott vezetni, mert én akkor 2 hétig az autóra sem bírtam nézni, utána megvolt a remegés az indulásnál, meg a lámpás kereszteződéseknél bevillan a kép, ahogy oldalba kapnak.

Nekem az segít, hogy annyira biztonságosan vezetek, amennyire csak tudok, mondogatom magamban, hogy mire figyelek és így érzem, hogy figyelni tudok, nem megyek gyorsan, és inkább a féken van a lábam...nekem ez segített, a másik pedig az, hogy próbálj meg valami kellemes zenét betenni, ami egy kicsit ellazít és akkor nem a rossz emlékek villannak be.

Az biztos, hogy vannak olyan emberek, akik nem bírják, náluk viszont nem szabad erőltetni a dolgot. Az a legrosszabb.

2011. jan. 19. 19:02
 4/6 A kérdező kommentje:
En nagyon biztonsagosan vezetek es epp ez a gond, mert aki tul ovatosan vezet (en most a baleset utan), az sem jo. Csak az a gond, hogy en kb. 2 eve vezetek osszesen es ez mar a masodik balesetem (egyik sem az en hibam volt). Az elso baleset nem erintett meg, az nem volt ilyen sulyos meg akkor meg nem volt csaladom. Egyebkent no vagyok, talan ezert nehezebb feldolgoznom, mint egy ferfinek. Olyan helyen lakunk kulfoldon, ahol muszaj vezetni, anelkul sehova sem lehet eljutni es haszontalannak erzem magam.
2011. jan. 19. 21:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak szépen apránként... idő után vezess nagyobb távokat szép tájakon, kiránduljatok stb. A vezetést kösd össze kellemes dolgokkal. Próbálj meg lazítani írj egy jó cd-t magadnak. Fontos: Te jól vezetsz tehát "a hiba nem az Ön készülékében van". Sok sikert és jó utat!! R.
2011. jan. 19. 23:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszi, megprobalom. :)
2011. jan. 20. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!