Ma lett meg a forgalmi vizsgám! Már kész idegroncs voltam. Most meg úgy érzem, hogy újjászülettem! Mi a véleményetek?
Az a véleményem, hogy sürgősen beszélj valakivel, ha ezt komolyan gondoltad...
Ha ilyen apróság miatt ilyen gondolataid vannak, mi lesz, ha az élet eléd sodorja az igazán kemény katasztrófákat?
Ülj le vagy egy nagyon közeli baráttal, vagy egy pszichológussal, és jöjjetek rá, mi a problémád.
Teljesen jogos amit mondasz.
De lehet, hogy magamtól is tudom a választ - viszont lefogok ülni beszélni valakivel komolyan.
Az egész ott kezdődött, hogy nyáron elkezdtem a jogsit, és december 1.-jén volt az utolsó (forgalmi) vizsgám. Megbuktam percek alatt, holott számítottam rá, hogy még egy tapasztaltabb tanulónak, akinek van érzéke a vezetéshez, annak se biztos, hogy elsőre sikerül. Erre példát is tudok felhozni, de most nem ez a lényeg. A következő vizsgaidőpont előtti hetet teljesen végigidegeskedtem, mert rádöbbentem, hogy mennyire könnyű egy pillanat alatt hülyeséget csinálni (rossz sávváltás, megtévesztő sebesség, gyorshajtás). Amikor már másodszor húztak meg, teljesen besokaltam, hogy már 185 ezer forintnál tartok, és még a halvány nyoma sincs annak, hogy átcsúszok. Semmi. Se egy jel, vagy egy biztató mondat. Elkeseredésemben fórumokat olvasgattam, forgalmi vizsgákon részt vett emberek tapasztalatait, egyebek, és egyszerűen feladtam. Elkezdtem agyalni az öngyilkosságon, és ahelyett, hogy ez tovább dühített volna, lenyugtatott. Egyébként is belefáradtam, beleőrültem az egészbe. És a legnagyobb szerepet nem is a 3., vagy 4-5. vizsga jelentette volna, hanem a temérdeknyi kidobott pénz, és a korrupció, ami a vb-k közt megy. Magyarul, az hogy átmegyek, a vb aznapi kedvén múlott :S
Mikor egyre jobban közeledett a mai nap, egyre tisztábban láttam magamban az öngyilkosságom... robogó személyvonat, árkos rész, egy mozdulat, és vége. Főiskolán tanulok, rengeteg vizsgám megvan, nincs nyomás rajtam a szülők felől, sose voltam kitűnő, de jeles se, nem volt szobafogság ha karót kaptam gimiben, ha akartam valamit, leültem, és bemagoltam az anyagot, és ha meg is buktam volna, akkor is volt még 2 vizsgalehetőség, rráfizetés nélkül. De gondolom ezt te tudod. Nem vagyunk szegények, sőt, csak egyszerűen megőrjített a gondolat, hogy 21 évesen ennyit szenvedek egy mocskos jogosítványért, holott SEMMI SZÜKSÉGEM RÁ, csak azért fogtam bele, mert többször is kellemetlen helyzetbe hoztak a barátaim maguk előtt, mikor azzal vágtak fel hogy már 17-18 évesen van jogsijuk... valamint sajátos tapasztalatom, hogy kocsival könnyebb pár dolog az életben. Pl. független vagy a tömegközlekedéstől. Bocsi hogy hosszú lett, de most kezdek felenyhülni, és már azzal jobb lett, hogy ezt leírhattam neked.
Nem akarlak megbántani, de amíg így gondolkozol, addig önveszélyes vagy.
Amint autóba ülsz sofőrként ön és közveszélyes leszel!
Nem kellene erőltedned a vezetést, ha pszichésen alkalmatlan vagy rá. Így előbb-utóbb megölöd magad, rosszabb esetben másokat is.
Szerintem, Te rettegsz a vezetéstől, márpedig az első néhány évben élvezni szokták. Mikor nekem meg lett a jogsim legszívesebben a WC-re is autóval mentem volna.
Most, így 23 év elteltével még mindig szeretek vezetni, de a budapesti közlekedés nekem is felőrölte az idegeimet.
Egyetértek az összes hozzászólóval, ez nem normális.
Már az sem, hogy csak azért kezdesz bele, mert másoknak megvan a jogsi. Ennek így semmi értelme. A vezetést érezni és szeretni kell, kényszerből nem éri meg csinálni, mert ahogy írod, csak pénzkidobás, és ahogy írták a többiek, veszélyes vagy magadra és másokra is.
Az viszont nagyon abszurd, hogy öngyilkosság jár a fejedben csak azért, mert nem sikerült elsőre vagy másodszorra. Ehhez nem így kell hozzáállni. Főleg azok után érdekes ez a hozzáállás, hogy főiskolára jársz, tehát elvileg megtapasztaltad már az ilyen helyzeteket.
És külön szólok, hogy ne ugrálj ki a vonatból. El sem tudod képzelni, milyen késést és fennakadást tudsz vele csinálni, mennyi embernek teszed tönkre a napját. És egyébként sem kell öngyilkosságon gondolkozni.
Hali.
Figyelj ezzel az öngyilkosságos dologgal tegyél le, és ahogy az előző emberek is írták tényleg beszélj valakivel. Ez az egyik. A másik h igen elhiszem, hogy ez baromira idegesített mert én is ezzel szenvedek... Tavaly tavasszal kezdtem és alapból mikor megkaptam az oktatást kellet közel másfél hónapot várni a korom miatt, hát mondom nagyon jó... és még most is a Forgalmival szívok. Konkrétan ma húztak meg belőle és ez már a 2. bukásom de nem csak ebből buktam hanem pl 2x KRESZ-ből 1x elsősegélyből és megint csak 2x rutinból. Gondolom ez a bukás is azért volt mert látta a fényképes vizsga lapomba a 2 bukást rutinból meg KRESZ-ből és gondolta h akkor már mutasson ki jól a vizsgalap és legyen ott is egy 2. bukás a forgalminál... (ezt én gondolom) és hidd el h nekem is most már kezd a f**zom tele lenni h egy rohadt jogosítványért ennyit keljen szenvedni és, hogy a vb-k milyen szemetek és korruptok. Arról ne is beszélünk amit te is említettél h mennyi FELESLEGES pénz megy el, mert igazából semmi normális dolgot nem kapsz csak annyit h hajlandó beülni a kocsiba a vb... Azt hiszem ha nekem is sikerül én is valami olyasmit fogok érezni amit te.
További szép napot.
Köszönöm az eddigi normális hangnemű válaszokat, ettől sokkal nagyobb beszólásokra számítottam.
A 2. válaszolónak:
Amikor elkezdtem az elméletet, jó bulinak tartottam ezt az egészet, együtt jelentkeztem 2 haverommal a tanfolyamra, minden papírmunkát elintézett a tanfolyam felelős és az elm. oktatónk, részben meg a szülők, így csak magunkat kellett odatenni az órákra. Érdekesnek tartottam az órákon elmondottakat, sőt, az elsősegély órák jobban is tetszettek. Még ott viccelődtünk, hogy szájon lélegeztetés a csajoknak meg stb. A kresz vizsgán minden rendben volt, rutinon az előírt 9 órából az első 4-et végigszenvedtem, nem éreztem a kocsit, ezért az oktató kivitt engem a forgalomba (!!!), ahol vezettem 0 órát, és tökre megjött az önbizalmam, összeszedtem magam, és behoztam a csúszást. Forgalmin órákon voltak kisebb-nagyobb hibáim, a vizsga feltétele a levezetett 19 gyakorlati óra volt, és ahogy a vége felé közeledtünk, majd jöttek a bukások, szépen sorban elment a kedvem a vezetéstől. Először a kedvem, majd megutáltam a kocsit, aztán az oktatót, aztán lassan belebetegedtem az egészbe. Naponta 4-5 órát aludtam, valamikor hajnali 3-4 körül tudtam elaludni, étvágyam nem volt, és 3 kilót fogytam. Nem a vezetéstől rettegtem, hanem a vizsgától. De most már a vezetést is gyűlölöm.
3. válaszolónak:
A főiskola és a tanfolyam helyzete nem fedi egymást. Mások a körülmények és az elvárások, egyikben egy épületben ülsz, és leírod a megtanulandókat, és felkészülsz, másikon meg utazgatnod kell, kivagy szolgáltatva a körülményeknek, a vizsgabiztosoknak, az időjárásnak, akkor is menned kell, ha köd van, akkor is, ha esik, és nagyon kiábrándító, ha az ember pótórát vesz bukás után pl. pénteken, végigvárja a jövő hét keddet, majd megbukik. Így hiábavaló volt az utazástól kezdve az egész nap. És az azutániak is.
4. válaszolónak:
Látom rajtad, és a fogalmazásodon, hogy neked is eleged van az egészből. Nem vagyunk egyformák, mindenkiből mást vált ki az egész. Lehet, hogy te a 3. vagy 4. bukás után mérgedben az üveghez nyúlsz vagy feljelentésen gondolkozol majd.
Várok még kulturált válaszokat.
Elmesélem a sztorimat, hátha segít:
tavaly ősszel lett meg a jogsim, közel 200 e lett a vége, gondolhatod. 2 forgalmi bukás, 16 plusz óra...
Engem nem vet fel a pénz, sokat nélkülöztem h ezt ki tudjam fizetni. Munka miatt kell.
Én is megbuktam 2x forgalomból úgy, hogy az oktatómban nagyon megbíztam, de a vb rossz lábbal kelt fel, és akkor minden jóindulat hiába...
Tudom, hogy szerette volna az oktató ha sikerülne a vizsga (azóta már vele élem át életem legszebb szerelmét:-)), alap útvonalakon mentünk, amerre mindig is jártunk. És mégis bukta volt piti okok miatt.
DE sosem gondoltam a vezetésre úgy mintha az életem múlna rajta!
Jó szándékkal mondom, keress fel egy pszichológust!
Már egyáltalán nem gondolok öngyilkosságra :)
Más értelmet találtam az életemnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!