Forgalmi vizsgán hogy kell fékpróbát csinálni?
úgy látszik nem tudod.
mielőtt ki mész az útra, előtte elindulsz egy kicsit az autóval nem kell nagyon.(10km/h) utána hangosan mondod hogy "fékpróba" ne hogy a vizsgabiztos elrontsa a papírokat így akkor abba hagyja az írást,te pedig azonnal benyomod a kuplungot és a féket, úgy mintha megakarnál állni.csak éppen intenzívebben. de el ne felejtsd hangosan benyögni h "fékpróba"!!!!!! sok sikert.
A gázt hogy nyomnád közben??
Fékre szigorúan csak jobb lábbal léphetsz, különben megbuksz. A ballábas fék kanyarba való, és különben sem forgalmi vizsgára, a sarkazás meg még inkább, de azt meg úgyis kinyomott kuplunggal kell.
Ezt már a rutinvizsgán meg kellett volna tanulnod, hogy pl ha be kell indítanod a motort, nem ülhetsz be félseggel, jobb lábbal nyomva a kuplungot, mert azért is bukás jár. Szerintem értelmetlen dolog, mint az oktatási anyag 40%-a, de amíg nincs meg a jogsid, nincs választásod.
Őszinte legyek, nem hallottam róla hogy forgalmi vizsgán fékpróbát kell csinálni kötelezően. Nem tudom nagyon zokon venné e az oktatód ha felhívnád telefonon, elnézést kérnél hogy zavarod és megkérdeznéd. Mert az egy dolog hogy rálépek a fékpedálra mielőtt indulok, érzem hogy keményedik megfelelő helyen, de szerintem az nem szokás, hogy elindulok, és fékpróbázok egyet. De még vizsga előtt is lehet 1-2 perced hogy gyorsan megkérdezt a mestered, mert nekem úgy rémlik, csak szabályosan elindulunk és annyi.
Namost ha abból indulok ki, hogy napi első elindulás előtt mit kötelező ellenőrizni, akkor a tanulókocsinak nem az lesz a napi első indulása, mert az oktató már egyszer elindult hogy elmenjen a rutinpályára.
Én egy hónapja vizsgáztam. Én a gyakorló pályáról indultam. Indexeltem, és kezdtem visszaengedni a kuplungot, hogy elkezdjen gurulni szép lassan, majd nem hirtelen fékeztem, és mondtam, hogy a fék jó. Nekem így kellett.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!