Megúszhatom-e a rendőrségi büntetést?
Figyelt kérdés
Kaptam sajnos idén már másodszorra egy 30.000-es büntetést mert egy megállni tilos tábla után parkoltam. Most jött az ajánlott levél a rendőrségtől, de nem vettem át. A büntetés onnantól fogva lép életbe ha jól tudom, amikortól átvettem a levelet. Megúszhatom ezt a büntetést így ha folyamatosan nem veszem át a rendőrségtől érkező ajánlott leveleket? Mire számíthatok ezután?2010. dec. 13. 12:59
1/8 anonim válasza:
Nem, nem úszhatod meg, lehet, hogy behajtják adók módjára, de járhatsz úgy, mint Farkasházy Tivadar, aki ilyenek miatt kapott egy papírt, hogy vonuljon börtönbe pár napra.
2/8 komasa válasza:
A második, vagy a harmadik át nem vétel után átvettnek minősül. Azt hiszem. És ahogy az előttem válaszoló írta behajtják adók módjára!
3/8 anonim válasza:
Örülj, hogy csak 30k-t kaptál! Sztem fizesd ki, az a legolcsóbb.
4/8 anonim válasza:
Ebben az országban szinte semmit nem lehet megúszni!!!
5/8 anonim válasza:
Na persze, akkor mindent meg lehetne úszni. Vélelmezik a kézbesítést azt hiszem a második próbálkozás után.
6/8 anonim válasza:
Ha másodjára sem veszed át, akkor úgy veszik mintha átvetted volna.
7/8 anonim válasza:
Amikor a második levél is visszaérkezik átvétel nélkül, akkor beáll a kézbesítési vélelem, ami ugye azt jeleni, hogy átvettnek tekintik. Ezzel nem úszhatod meg. Fizess csak.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szóval akkor ez csak arra jó, hogy húzzam egy kicsit az időt. Most karácsony előtt már biztos nem fogom átvenni.
2010. dec. 13. 15:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!