Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autó hűtőjébe tölthetnék -e...

Autó hűtőjébe tölthetnék -e alkoholt?

Figyelt kérdés
Természetesen vízzel keverve. Ha jól tudom az alkohol fagyáspontja -114fok körül van tehát jócskán hígítható és így már tűzveszélyes sem lenne. Ráadásul a forgalomban lévő fagyálló folyadék literenkénti több ezres árával szemben a bioetanol csak 250ft.
2010. nov. 26. 22:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Igen, valóban, ezeket a motorokat nem kőolajalapú működtetésre találták ki. Viszont a mai benzines és dízelmotoroknak elég kevés közük van az eredetiekhez. Tehát azokat hiába találták ki alkoholra, illetve növényi olajra, a maiak már kőolajszármazékokra lettek optimalizálva. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne működnének természetes alapú üzemanyagokkal, csak szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a 100-120 évvel ezelőtti technikai megoldásokra hivatkozni nem biztos, hogy jó érvelés.
2010. nov. 27. 15:54
 22/29 A kérdező kommentje:
Igazad van kedves 92%-os hozzászóló. Ám minimális átalakítással ismét alkalmassá tehetőek erre. Én elvégeztem ezeket autómon is motoromon is és sokkal elégedettebb vagyok az alkoholos üzemmel mint a benzinessel, nem csak az alacsonyabb költségek, hanem a megnövekedett motorélettartam és a nagyobb nyomaték miatt is. Bár egy átlagos autó teljesítménye néhány lóerővel emelkedik csak alkoholos üzemben, mégis nagyobb erőérzetet ad mivel alacsonyabb fordulatszám tartományban jelentkezik leginkább ez a nyomatéknövekedés. Tehát nem ekll annyira pörgetni a motort, hogy elérd ugyanazt a teljesítményt és ebből szintén egyenesen következik a kisebb alkatrészkopás is. És amit még jelentős előnyként hoznék fel a benzinnel szemben, hogy tisztán tartja a motort, a gyertyát, tüzelőanyag ellátó rendszert, injektorokat. Sőt még azok a szenyezződések is kioldódnak melyek az ezt megelőző benzinüzemben rakódtak le. És talán az sem utolsó szempont, hogy környezetbarát. :)
2010. nov. 27. 17:16
 23/29 anonim válasza:

"nem hiszem hogy a célra kifejlesztett fagyálló löttyöt helyettesíteni lehet sima pálinkával"

Márpedig lehet. Bár az ára miatt én is inkább a bioetanolt használom.

2010. dec. 3. 19:38
 24/29 anonim válasza:

"A fagyállót nemcsak arra találták ki hogy ne faggyon bele az autóba, hanem arra is hogy a vízpumpát kenje"

A vízpumpán nincs mit kenni.

2010. dec. 3. 19:40
 25/29 anonim ***** válasza:

ezzel az erővel tölts bele sós vizet

olcsóbb

2010. dec. 7. 11:12
 26/29 anonim válasza:
Egyszer-kétszer mi is tettünk fagyáló helyett 50 V/V% -os pálinkát (litere kb. 700 Ft bérfőzetve szeszfőzdében :)), vízzel higitva kb 2/3 - 1/3 arányban a pálinka javára, semmi különöset nem tapaasztaltunk igaz nem voltak -20 fokos telek.
2012. jan. 29. 23:18
 27/29 anonim válasza:
Természetesen tölthetsz. Én is ezt használom.
2012. ápr. 18. 02:31
 28/29 anonim válasza:

"nem hiszem hogy a célra kifejlesztett fagyálló löttyöt helyettesíteni lehet sima pálinkával"

Hogy te mit hiszel vagy mit nem az a tényeken nem változtat. Én évek óta ezt használom. És ahogy végigolvasom a válaszokat egyre inkább az az érzésem, hogy ez a sok kémikus ki sem próbálta, csak a kémia alapvető szabályaiból kiindulva osztják, hogy ezért nemjó azért nemjó (elméletileg) a gyakorlatban viszont lényegesen jobb a bolti fagyállónál, hiszen nagyobb hideget elvisel, nem mérgező, és nem kerül egy vagyonba.

2012. ápr. 18. 02:37
 29/29 anonim válasza:

Ha még erre jár a kérdés feltevője, küldjön nemek egy aamilt, szeretnék pár dolgot megkérdezni.

Előre is köszönöm!

zimoka kukac vipmail.hu

2013. nov. 25. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!