Mikor fogy el a kőolaj és a földgáz?
Ezeket hány éve mondta?
Ha elfogy akkor majd a vízből csinálnak hidrogén üzemanyagot vízbontó készülékkel.
1970ben (kőolajválság idején) mondták hogy 40 évre elegendő.
2001ben megint 40 évet mondtak.
Ami vicces, az egészben, hogy csak nagy spekuláció.
Mikor kint voltam az araboknál, akkor azt a hírt hozta épp a CNN hogy az Arab országok csökkentik a kőolaj kitermelés mértékét, mert kezdenek elfogyni a készleteik.
Átkapcsoltam az arab hírekre ahol a kedves úr ezzel indított:
Az egyesült államok felé csökkentette a kőolajmennyiség felvásárlását "gazdasági okokra" hivatkozva.
Nekem kint azt mondták, hogy rengeteg olyan hely van az arab félsziget környékén ahol nem indították meg a kitermelést, sőt ne feledkezzünk meg Alaszkáról, és Oroszországról sem.
Valóban spekulációk övezik a témát, nem lehet pontos választ adni. A kőolaj- és földgáz lobbi pedig mindent meg is tesz, hogy elhintse a köztudatban, hogy nincs miért aggódni, van még bőőőőven belőlük. Csak kérdés, hogy meddig lesz kifizethető a kitermelés, és mennyire sínyli meg a természet a CO2 kibocsátásunk hatását...
Amilyen változások következtek be a klímában a fosszilis energiahordozók égetésének következtében, egyre elképzelhetőbb, hogy nem fogjuk megtudni, hogy mikor is fogynának ezek el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!