Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Éjjeli vezetés milyen?

Éjjeli vezetés milyen?

Figyelt kérdés
Én nyáron csináltam a jogosítványomat, emiatt még nem vezettem sötétben komolyabb távolságon. Mire kell nagyon ügyelni ilyenkor, az is érdekel, ha vannak tapasztalatok, hogy nagyon rossz tud lenni ez, vagy az ilyenkor stb? Másnak is nagy élmény volt ez, mikor először vezetett éjjel? Engem ez már jogsi kezdete óta nagyon vonz valamiért, sokkal jobban, mint a nappali vezetés, ez most lehet hülyén hangzik.
2010. nov. 21. 23:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

az oktatóm annak idején azt tanította: " éjszaka látás szempontból minden a nappalinak az ellentéte: a táblákat és a másik járművet jól látod, cserébe a gyalogost nem". És tényleg. A lámpák miatt a jobbkezesekben könnyebben észrevehető a másik. DE! vigyázz, mert ha kivilágított a kereszteződés, akkor ott nem tűnik fel a másik lámpája, itt tehát inkább óvatosabban!

A táblák nagyon jól látszanak, ugyanígy a közlekedési lámpák is. Az éjszakai vezetés legveszélyesebb ügye a gyalogos. Már csak azért is mert aki éjszaka mászkál az vagy hülye, vagy be van rúgva :) na most ezeket észrevenni nem egyszerű. Szóval éjszaka zebra környékénél jobban kell figyelni még közvilágítás esetében is, mert közvilágítás ide, oda, könnyen "el tudnak bújni a gyalogosok" az árnyékba, és mire feltűnnek a lámpafényél, már késő...

apám azt mondta még tippként és ténleg jó: jobbkezeseknél érdemes bevillogtatni távolságival a kereszteződésbe hátha a másik vissza villogtat és akkor tudod hogy jön, de legállis ő látni fogja hogy te jössz és ez már félsiker....

éjszaka a távolságokat nehezebb felmérni, ezért én igyekszem mindig "rátartani" a távolságokra biztos ami biztos...

2010. nov. 22. 22:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Éjszaka még az előzésnél figyelj, mert a szembejövő távolságát, sebességét nehezebb felmérni. Ha nem vagy biztos a dologban, inkább gurulj a másik mögött egy darabig, akár 70 nel is, minthogy egyszer benézd a dolgot! Amúgy idővel ezt is megszokod, könnyebben kiismered mikor mi a helyes.
2010. nov. 23. 11:03
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is max 80, rengeteg vad van az utakon és bármikor kiugorhat bármi, szerintem sz@r ... mindig ha nem jön semmi behuzodok az ut közepére a felezővonalra.. de nappal 100x jobb. Nem mindegy hogy látsz előre több száz métert vagy épp csak amennyit a lámpa világit be...
2017. ápr. 13. 12:13
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
3/13 as tök jókat mondott nem értem minek van leszavazva, dettó, én mindig találkozok vaddal, és szerintem ez miatt sokkal rosszab éjjel vezetni. NEM LÁTSZ ANNYIT! Hiába van xenon meg egyéb menő manó fényszóród akkor sem látod be sem jobbra sem balra az ut menti helyeket, ahonnan bármikor jöhet egy nagyobb vad. Akkor meg csatt. Én Rendszerint 80-90 el megyek MAXIMUM éjjel. Szembe jönnek akkor meg refit le venni akkor főleg allig látni pár métert előre, és bármi lehet bárhol...Nappal jobb szerintem sokkal..
2018. ápr. 11. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!