Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Bukott valaki rajtam kívül...

Bukott valaki rajtam kívül eü-ből (jogsihoz)? Vagy történelmet írtam? :-D

Figyelt kérdés
2010. nov. 18. 19:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom ,hogy nagyon megszigorították így már nem történelem eü ből bukni:)

Én is majdnem buktam valahogy besokkoltam az egésztől pedig csak 1 hülye égési sérülés volt.Utána kaptam 1 percet kifújtam magam és elmondtam a dolgokat ahogy kell:)

Végül is tanulj r mert gondolj bele ,ha veled történik valaki és a másik is olyan hülye az elsősegélyhez mint te akkor akár a gerinced is törheti vagy azt mondja ,hogy bepánikoltam és te meg ott halsz meg 1 felkészületlen vezető miatt...

2010. nov. 18. 19:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyik barátom megbukott, mert mindenre csak annyit tudott mondani, hogy kihívja a mentőt.

Amúgy szerintem ez az igazság... Hiába képeznek 100ból 1 amelyik csinál is valamit, és kérdés, hogy egyáltalán jól csinálja-e olyan stresszhelyzetben?

2010. nov. 18. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is buktam kb másfél éve, de másodikra már meglett :D

19f

2010. nov. 18. 20:01
 4/10 Tubarózsa ***** válasza:

én 2éve csináltam. ugyan nem buktam meg, csak elfeljettem elmenni,(nem jó dátumra emlékesztem) hívtak du 16elött kicsivel h mikor megyek vizsgázni? mondom h hova? most értem haza.(Vácott voltam vezetni és ott is volt az eüs viszga. szóval a pótviszga díjat azért bekelett fizetni.

20L

2010. nov. 18. 20:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Elsőre engem is megvágtak, mert nem tudtam újraélezsteni rendesen. Még most se megy, hiába fújom ki a számon a levegőt, a másik fele az orromon jön ki, ilyen hülyén vagyok összerakva. Majd befogom közben... Vicces lesz :D

Nemsoká 2. menet.

2010. nov. 19. 00:24
 6/10 anonim válasza:
11%

Valaha nem kellett a jogsihoz. Szerintem ertelmetlen, mert a legtobb ember olyan panikba esik, hogy meg neki is segitseg kell, nemhogy a serultnek. Arrol mar nem is beszelve, hogy az AIDS miatt ki kockaztatna meg egy mesterseges legzest akar gezen keresztul is egy verzo embernel. Van az uj TBC, gyogyszer sincs ra, vagy az egyre terjedo hepatitis ami elemiszeren, gyumolcson keresztul is terjed. Az egeszsegugyi csomagban meg szinte semmi olyan felszereles ami engem vedene meg segitsegadas kozben a fertozesektol. Ezzel nem azt mondom, hogy nem probalnek meg segiteni, de azt is merlegelni kell, hogy a segitseggel nem artunk-e valakinek. Az a legnagyobb gond, hogy am jogsihoz kotott elsosegelynyujtas tanfolyamon nem tanitjak, hogyan vedhetem meg a segitsegnyujtas kozben a sajat egeszsegem. Szabalyozni kellene torvenyben ezt a kerdest is.

Elnezest a kerdezotol, hogy kisse eltertem a kerdesetol, de fontosnak tartom ezekre a kerdesekre is felhivni a figyelmet. Minnel tobben olvassak, annal elobb eljut az illetekesekig es esetleg torvenyt modositanak ezzel kapcsolatban.

2010. nov. 20. 21:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Utolsó: csak ezt vizsgán magyarázzad meg. De amúgy teljesen jogos.
2010. nov. 20. 21:19
 8/10 anonim válasza:
47%

Én már több mint 15 éve vizsgáztam, de komolyan vettem a tanulást. Szerintem igen is nagyon fontos, hogy az ember ne bambán, málén nézze a bajba jutott embert, hanem próbáljon meg segíteni! Utálom, ha az utcán elesik, elájul valaki, egyből harmincan körbe állják és bámulják, még a legegőt is elzárják, de segíteni max egy ember akar és tud.

Mindenki abból induljon ki, hogy lehet éppen egy családtagját fogja megmenteni azzal, hogy pl megtanulja, hogyan kell újra éleszteni. Vagy elszorítani egy vérzést stb.

A segítség elmulasztása bűntetendő! Azonban azt is jó tudni, ha szakszerűtlenül segítesz és meghal a beteg, akkor sem vagy felelős (ezt tavaly tanultam egy jogi órán).

Az elsősegély csomagban egyébként van eldobható gumi kesztyű, ha valaki fél az hív vírustól (az AIDS maga a betegség, az nem fertőz)

2010. nov. 21. 10:37
 9/10 anonim válasza:
Tőlem csak 1 kérdést kérdezett a vizsgáztató majd a stabil oldalfekvést és a lélegeztetést, kb 3perc alatt végeztem. A 70főböl 3 bukott meg, akik nem tudták h az újraélesztésnél a kezüket nem a hasra kell tenni és azt nyomkodni... ciki volt az tuti :D mindenesetre azt tudom, hogyha csigavéres vagy más autósiskolákban tanulod/tanítanak, egyáltalán nem biztos h átmész a vizsgán. Én maszek tanárnál vagyok, a vöröskeresztbe jártam eü. órákat venni, csupán 2 délutánom ment rá, és cserében otthon semmit sem kellett tanulnom :)
2010. nov. 21. 14:03
 10/10 anonim válasza:
Bár a kérdés másról szólt, de szerintem igenis fontos az elsősegélynyújtás és nem csak gk. vezetőknek. Sajnos ez a kötelezővé tétel is egy mód arra, hogy az embereket megtanitsák, hogyan járjanak el veszélyes helyzetben. Ide tartozik a mérgezés, a fulladás, az áramütés stb.is, aminek a vezetéshez semmi köze, a mindennapi élethez annál inkább, és igen, erre a tudásra szükségünk van, ha éppen félrenyel a gyerekünk és nem a mentőt hivjuk, hanem megpróbáljuk magunk megmenteni. Ha ezt mindenki megérti és eszerint készül a vizsgára, egyrészt szerez egy tudást, aminek bármikor, bárkinél hasznát veheti, másrészt nem kell félnie a bukástól és vizsga ismétléstől.Nem biztos, hogy egy idegennél kell a mesterséges légzést alkalmazni, lehet, hogy éppen a melletünk ülő rokon, barát kerül bajba. Akkor is elgondolkodunk az aids-en? Ugye nem? Minden tudás jó, még akkor is, ha nem hasznéáljuk, de esetleg tudnánk alkalmazni.Az is tény, hogy rosszat is tehetünk, ha nem vagyunk hozzáértők. Mentőtiszt mesélt arról, hogy újraélesztéskor eltörte a beteg bordáját, de megmentette. Kérdés, mi a jobb? Ha törött bordával túlél vagy meghal?Úgy gondolom, amihez nem értünk,azt ne csináljuk, tehát vigyázzunk a gerincsérüléssel, mert megbénulhat a másik, de elszorithatjuk a verőeres vérzést és megmenthetjük a másik életét.Gondoljunk arra, nekünk milyen jó lenne, ha ilyen helyzetben valaki segitene a mentő megérkezéséig ! Lehetünk olyan eldugott helyen, ahol sokáig tarthat a segitség megérkezése és addigra biztosna meghalna pl. elvérezne a sérült.
2010. nov. 22. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!