Tűzcsap mellett lehet várakozni?
Figyelt kérdés
Mert eddig sehol nem találtam, hogy ha tábla nem tiltja, akkor az a tény, hogy tűzcsap van a járdán, tiltaná a várakozást.2010. nov. 11. 09:18
1/11 anonim válasza:
szerintem ez benne van a kreszben. de nem vagyok benne biztos.
2/11 anonim válasza:
Nem tilos megállni vagy várakozni, ha azt útburkolati jel vagy tábla nem tiltja. De jó, ha tudod, hogy a tűzoltó nem fog szarozni az autóddal, ha kell rommá törik, hogy odaférjenek, és én nem vagyok benne biztos, hogy a biztosító fizetne.
3/11 anonim válasza:
Lehet.
Attól ,hogy a tűzcsap mellett álldigál egy autó ,attól még a tömlőt simán rá tudják tenni a csapra tűzoltóink ,ha úgy adódik.
4/11 anonim válasza:
Elözőnek! Lakott területen kívül főútvonal úttestjén tilos megállni, pedig általában nincsen se tábla se útburkolati jel!
6/11 A kérdező kommentje:
Az rendben van, hogy itt-ott (pl főútvonalon nem állhatok, attól, hogy nincs tábla, kereszteződés stb.), de ezek nevesítve vannak a KRESZ-ben. Tűzcsapról ilyet még nem találtam.
2010. nov. 11. 09:58
7/11 anonim válasza:
Nem is fogsz találni, mert nincs.
8/11 anonim válasza:
ma 09:53--amennyiben a közelben várakozásra alkalmas bekötőut van!!Ugye igy teljes ????
9/11 anonim válasza:
Nem szorosan a tűzcsaphoz tartozik, de tegyük helyére a lakott területen kívüli főútvonalat, mert szóba került.
Ott megállni szabad, várakozni viszont tilos. Tehát arra az időre amíg az utas ki-beszáll, árut fel-lerakodnak, vagy egyéb okból, ha az egy helyben tartózkodás nem haladja meg az 5 percet - meg lehet állni.
10/11 anonim válasza:
Hazánkban, ellentétben több európai és amerikai-szövetségi állammal, nyugodtan megállhatsz tüzcsap mellett.Egy valami amiben nem mi szívunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!