Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Oszkár sofőrrel szerintetek...

Oszkár sofőrrel szerintetek kötelező beszélgetni?

Figyelt kérdés

Többször utazom Oszkárral, eddig legtöbbször beszélgettem a sofőrrel ha szimpatikus volt és nem voltam fáradt.

Tegnap jöttem vissza Pestre vidékről, szintén Oszkárral, hulla fáradt voltam.

Hátra is ültem az autóban, hogy pihenjek az úton. Volt még rajtam kívül 2 útitárs, egy elől, egy mellettem hátul.

A sofőr alapból nem volt túl szimpatikus, olyan témákat hozott fel és olyan hangnemben ami engem nem is érdekelt.( lehet mert vagy 3-szor olyan idős volt mint én, más témák foglalkoztatnak) Próbált ott nagyhangon beszélgetni, de sem nekem, sem az útitársaknak nem volt kedve hozzá.

De mindnyájan udvariasak voltunk, beszálláskor bemutatkoztunk, kiszálláskor megköszöntük az utat stb.

Aztán jött az értékelés és ez az ember teljesen lehúzta a kommunikációmat, gyanítom, hogy a másik két utasnak is :)))

Mondjuk ez igazából nem is jelent semmit.

De szerintetek ilyenkor illik udvariasságból beszélgetni? Mert lehet, ő azért is keres utasokat, hogy ne unatkozzon, de ez egy költségmegosztó utazás, mi utasok csak el akarunk A-ból B pontba jutni. Az csak egy plusz dolog, ha jót is tudunk közben beszélgetni.

Én azért fizetek, hogy elvigyen a célig, döntsem már én el, hogy társalgok, vagy pihenek az út alatt.

Vagy rosszul gondolom?

ápr. 21. 16:51
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

Valaki állandóan csak csicseregne és nem veszi észre magát hogy mennyire uncsi, unszimpi és a végtelenségig képes csipogni.

Na de ez van, el kell tűrni.

ápr. 21. 17:18
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Ahogy írtad,te az útért fizetsz, nem a társalgásért. És igaza van az #1-nek, némelyik ember nem képes felfogni,hogy unalmas a mondandója.
ápr. 21. 17:32
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Adott esetben te is írhatsz értékelést, amiben megemlíted, hogy nem tud csöndben maradni
ápr. 21. 18:07
 4/9 A kérdező kommentje:

3# én előtte már leadtam az értékelésemet, mert amúgy jól vezetett és biztonságban megérkeztünk.

De amúgy tényleg csak az érdekel, hogy mások kötelezően beszélgetnek azzal is akivel nem akarnak, vagy akkor is, ha éppen nincs kedvük? Ez egy szolgáltatás amit mi kifizetünk. Ha ő nem hoz el, elhoz más, szóval mindegy kivel utazok.

Akik meg a kérdésre válaszadókat lepontozzák, azért van, mert ők is azok a típusok mint ez a sofőr volt, elvárják, hogy mindig minden körülmények közt beszéljen hozzájuk valaki?

ápr. 21. 18:35
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

Akik itt lepontoznak, azoknak ez a szórakozása, semmi köze a válaszok tartalmához.

Meg ha valakinek más a véleménye, mint neked, attól még nem ök pontoznak le.

Egyébként meg ugyanaz vonatkozik erre a szolgáltatásra is, mint a taxira vagy hasonlókra, senkinek nem kötelessége beszélgetni a másikkal.

ápr. 21. 21:04
 6/9 anonim ***** válasza:
43%

Dehogy kötelező.

Én is szoktam oszkározni sofőrként, de nem szoktam sokat beszélni. És nem is várom el, hogy az utas erőltessen valami semmitmondó small talkot. Volt olyan, aki nagyon idegesítő volt, mert folyamatosan lökte a nyilvánvalóan kamu sztorijait, amik rohadtul nem érdekeltek.

ápr. 21. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Beszállok, köszönök. Utána megkérdezem, hogy " szerinted a kannibalizmus elfogadásával és támogatásával megállítható lenne a túlnépesedés és a ehinség egyszerre" majd alszok egyet és kipihenten felkelve elköszönök az út végén és kiszállok.
ápr. 21. 23:46
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem ez tök magánügy. A fodrászommal is elcsevegek, de amikor sürgősen hétvégén kell hajvágás, elmegyek valami gyorsfodrászhoz, aki lezavar 8 perc alatt és nem szólunk egymáshoz. Ha nagy ritkán taxizom, elmeséljük egymásnak a fél életünk, de ez megint olyan, hogy én a tescós pénztárossal meg a trafikossal is csevegek, és nagyon könnyen beszélek idegenekkel arról, amiről éppen nekik van kedvük. Ha te nem ilyen vagy, egyáltalán nem kötelező.
tegnapelőtt 01:35
 9/9 anonim ***** válasza:
35%
Én ezért se utaznék Oszkárral,inkább vonat vagy busz. A franc sem akar csevegni az utazáskor. A vonaton senki nem szól hozzám, ha felrakom a fejhallgatómat. Nem is hiányzik.
tegnapelőtt 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!