Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mekkora bírságra számíthatok...

Mekkora bírságra számíthatok kb: ha a mai nap folyamán a megengedett 90 km / h sebesség határ helyett , 130 km / h val bemértek ?

Figyelt kérdés
jan. 17. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
70 ezer
jan. 17. 22:39
 2/5 Szolovjov ***** válasza:
46%
Sajnos valóban csak 70 ezer. Én 200-ra bírságolnék érte.
jan. 18. 13:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Nos köszönöm a válaszokat .

Nekem 70 000 ft is nagyon sok pénznek számít amúgy , mentségemre szolgáljon hogy több mint 20 éve nem követtem el a közlekedésben olyan súlyos szabálysértést , amely felért volna néhány ezer forintnál több értékű büntetéssel .

Kedves ( 2 ) válaszadó , szerintem nem lenne elegendő a 200 000 ft bírság sem , lehet hogy 2 év szabadságvesztést kellene adni minden szabályszegőnek , vagy örökre el kellene venni a jogosítványukat !

Mindjárt kevesebb autó közlekedne az utakon és ennek köszönhetően , részben javulna a közlekedési biztonság .

De azt sem szabad ám figyelmen kívül hagyni , hogy mindenki aki autóba ül , követhet el hibát , nekem senki ne mondja hogy aki napi szinten vezet autót , sok éve , az még egyszer sem vétett a közlekedésben .

Én nem szándékosságból hajtottam 130 al , sőt be vallom hogy 90 - 100 közötti tempót diktáltam , csak pont ott és pont akkor tapostam jobban a gázpedálra kb : 10 - 15 másodpercnyi ideig , mire láttam hogy 130 at mutat a kilométer óra s éppen ahol akkor mértek .

Ó igen , figyelmetlen voltam ez való igaz , de nem kilométereken át hajtottam 130 al , ugyan is az én 55 KW os autómnak ez a sebesség már kissé sok lenne tartósan ...

A büntetést megérdemlem ? - igen és tanultam belőle , remélem az életem hátralevő részében , vagy ameddig vezetek , ilyen többé nem történik meg !

jan. 18. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:

(Múlt év augusztus közepéig még csak 58 500 Ft volt; bocsánat, már akinek az „csak”.)

Mivel közigazgatási bírság, nem váltható ki közérdekű munkával, és meg nem fizetés esetén nem váltja át bíróság szabálysértési elzárásra. Ha az átvételtől számított 53 naptári napon belül nem kerül megfizetésre, átadják a NAV-nak behajtásra, és amíg nincs megfizetve, a gépkocsit hivatalból ideiglenesen kivonják a forgalomból.

Megfizetni meg kell, mert a közigazgatási bírság méltányossági alapon történő mérséklésére, elengedésére a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján nincs lehetősége az ügyfél szociális körülményeire, illetve a cselekmény elkövetésének menthető erkölcsi voltára figyelemmel sem; vagy behajtják.

Ha ez segít valamennyit, két fizetési könnyítés egyikét lehet kérni a fizetési határidőn belül (a határozat átvételétől számított 53 naptári napon belül), illetékmentesen, egy rövid indokolással kérhető részletfizetés, vagy a bírság fizetési határidejének kitolása. Mivel a bírság meghaladja az ötvenezer forintot, legfeljebb hat havi részletfizetés kérhető, illetve, lehet kérni, hogy legfeljebb hat hónappal tolják ki az 53 napos megfizetési határidőt.

jan. 18. 22:56
 5/5 A kérdező kommentje:

4/

Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes tájékoztatást , számomra igazán értékes hozzászólás ez .

Igazán bele gondolva , nem kellett volna még fél percre sem túllépnem a sebesség határt , egy 25 km s út szakaszon úgy 300 métert haladhattam 130 al és éppen a legrosszabbkor .

Annak a pénznek , amit ki kell fizetnem büntetés ként , sok más helye is lenne .

De hát így jártam , vétettem , bűnhődnöm kell ,megfizetem az árát , de ez egyben intő példa is nekem .

jan. 19. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!