Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A traktorok hogy tankolnak?...

A traktorok hogy tankolnak? Sosem lattam meg a kuton egyet sem.

Figyelt kérdés
tegnap 22:53
 1/5 Fingkirály válasza:
80%

Attól is függ, merre laksz.

Ha éppen olyan környéken - nagyvárosban, nagyon hegyvidéken, stb. -, ahol nem jellemző a mezőgazdasági tevékenység, akkor me csodálkozz, oroszlánt se a Spitzbergákon kell keresni :)

tegnap 23:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Én láttam falun. Ismerősöméké volt az egyetlen kis kút, oda jött a gazdák nagyja.
tegnap 23:58
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

Sokszor több gépe is van a tulajnak, aki mondjuk kannában viszi a kútról a gázolajat, és helyben tankolja.

Hozzá kell tenni, hogy sok ilyen gép nincs olyan állapotban, hogy közúton "merjen" vele közlekedni a gazdája, ezért nem megy ki vele a kútra...

ma 00:12
 4/5 anonim ***** válasza:

A mezőgazdasági gépek többségével több okból is kerülik a közúti forgalmat:

Valamelyeknek nincs közúti engedélye (ezért a telepről mellékutakon járnak ki a mezőkre, sokszor felvezetőkocsival), másokat a közútra való rátéréskor le kéne takarítani, esetleg csak gazdaságtalan lenne tankolásonként 10+ kilométerre eljárni.

A traktorokat gyakran kell tankolni, ezért nem tesznek felesleges kitérőket, hanem a helyi telepen (vagy akár közvetlenül kint a mezőn) tankolnak. A legtöbb traktorállomáson van töltőszivattyús üzemanyagtartály, melybe külön tartálykocsi hordja az üzemanyagot. Ez az üzemanyag akár speciális adóelszámolás alá is eshet, ezért sokszor festéssel is megkülönböztetik.

ma 01:30
 5/5 anonim ***** válasza:
77%

Dolgoztam benzinkúton egy kis ideig és jártak traktorok is tankolni. Volt aki minden reggel jött tankolni és onnan ment tovább a földekre. Vannak gazdák akik inkább platós autóval mennek a benzinkútra és visznek pár kanna üzemanyagot a földekre.

Városban nem látsz ilyet mert oda nem is mehetnek be a traktorok, legalábbis a mi városunkban kint van a tábla hogy nem mehetnek a belvárosba. Aki több ezer hektáron gazdálkodik az meg gondolom odaviteti a telephelyére a MOl-tól de biztos egy rakás engedély kell hozzá , szoval a pár száz hektáros gazdák a kutra járnak az biztos

ma 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!